Visum til Ottawa, Ontario

Publisert: Mar 28, 2019 | Tags: Canada Visa, Canada eTA

Visa for Ottawa, Ontario - Canada

Introduksjon

Denne artikkelen gir informasjon om hvordan du får et visum til Ottawa, eller en eTA, til individer som ser etter korrekt reiseautorisasjon. Et gyldig visum til Ottawa, eller en eTA, vil være påkrevet før din avreise til Canada.

Oversikt over visum og eTA

Kravene for reiseautorisasjon for besøkende kan være komplekse og det er viktig å gjøre nødvendige undersøkelser for å sikre at ens reiseintensjoner er dekket. Det er nødvendig å inneha enten et besøksvisum eller en eTA (Elektronisk reiseautorisasjon), avhengig av ditt opprinnelsesland. En eTA er for borgere av land som er på listen over visumfritatte land, og lar innehaveren reise inn i Canada med fly, for å søke tillatelse til å reise inn i landet ved grensen. Men, reisende som har fått eTA-søknaden sin avvist eller ikke kvalifiserer for en eTA, må skaffe seg et visum for Ottawa.

Å søke om visum til Canada

Å søke om visum til Canada er ikke så likefremt og er mye mer utfordrende. Hvert opphold er begrenset til seks måneder, og søkere om visum må søke på sitt lokale canadiske visumkontor med det følgende:

  • Et pass og to passbilder,
  • Et søknadsgebyr,
  • Bekreftelse på bestillinger for turister eller et invitasjonsbrev for ikke-turistbesøk,
  • Bevis på tilstrekkelige midler under besøksperioden,
  • Annen dokumentasjon som påkrevet.

I tillegg tillater et Foreldre og Besteforeldre Supervisum flere innreiser og er gyldig i ti år, slik at foreldre og besteforeldre kan bo i Canada i opp til 2 år.

Å søke om eTA til Canada

En eTA kan søkes om på nett og prosessen er ganske likefrem å følge, spesielt da godkjenning normalt blir mottatt noen minutter etter søknaden. Et gyldig pass er helt nødvendig for å søke, så vel som et kreditt-/debetkort og en e-postadresse. Med en gyldig eTA, som utstedes for en periode på opp til fem år, kan en besøkende reise til Canada så ofte de ønsker for kortere perioder, vanligvis på opp til seks måneder. Dette forutsetter at innehaverens pass forblir gyldig i denne perioden, men, hvis ikke, må man søke om eTA på nytt hvis passet fornyes under eTA-ens livstid.

Canadisk Elektronisk reiseautorisasjon (eTA)

En canadisk eTA er en elektronisk reiseautorisasjon som er ment for å forenkle prosessen for innreise til Canada for vanlige reiseformål som turisme, forretninger eller overgang. Individer som ønsker å besøke Canada for mindre enn seks måneder, med formål som turisme, forretninger, overgang eller å motta medisinsk behandling, kan være kvalifiserte. En canadisk eTA utstedes for opptil fem år fra godkjenningsdatoen, eller til den datoen passet utløper, avhengig av hvilken som skjer først.

En canadisk eTA lar passinnehavere fra dusinvis av land søke om reiseautorisasjon på nett uten behov for et visum til Ottawa. En oppdatert liste over eTA-kvalifiserte land kan finnes her: https://offisielle-canada-eta.no/krav/

En canadisk eTA kan brukes for et spekter av formål; fra å delta i familiebryllup til å tale på en forretningskonferanse. Det er derimot begrensinger ved å benytte en eTA. Hvis benyttet på en uautorisert måte, kan en godkjent eTA fratas en søker. Det er derfor viktig å forsikre at eTA-søkere forstår det fulle omfanget av tillatt bruk av en eTA for reiser.

Godkjent bruk for forretninger

Selv om en canadisk eTA typisk regnes som en reiseautorisasjon for turister, kan den også brukes for forretningsformål.

Med en eTA kan reisende besøke Canada for møter med forretningsforbindelser, for å avgjøre en eiendomssak eller for å forhandle en forretningskontrakt. Selv om det ikke er et arbeidsvisum, kan en canadisk eTA benyttes for å utføre forretningsmøter i Canada. Hvis du planlegger å reise til Ottawa for et forretningsmøte på en eTA, kan du bli bedt om å vise ytterligere dokumentasjon under eTA-søknaden din, eller ved den canadiske grensen. Du vil mest sannsynlig måtte bevise at hovedinntektskilden din mottas utenfor Canada, og at din arbeidsgiver også er basert utenfor Canada.

Du kan også delta på en forretningskonferanse i Canada med en canadisk eTA. Hvis du benytter din eTA for dette formålet, kan du bli bedt av canadisk immigrasjonspersonell å bevise at du ikke er ansatt eller søker ansettelse i Canada.

Godkjent bruk for turisme

De fleste får en eTA for turismeformål. Tillatte turismeformål inkluderer aktiviteter som sightseeing og å besøke venner eller familie.

Godkjent bruk for overgang

En canadisk eTA kan også benyttes for overgangsformål, som når en reisende bytter fly på canadisk territorium på vei til et ikke-canadisk reisemål.

Uautorisert bruk

Selv om det er mange godkjente måter å benytte en canadisk eTA på, er det også enkelte ting du ikke legalt kan gjøre med en eTA:

Du har ikke tillatelse til å arbeide i Canada med en eTA. Selv om du kan benytte en eTA for enkelte forretningsformål, kan du ikke holde eller skaffe deg ansettelse i Canada ved å benytte en eTA. Du må derfor søke om et arbeidsvisum hvis du ønsker å være ansatt i Canada. Dette er det samme enten du vil flytte karrieren din til Ottawa eller håper på midlertidig ansettelse. Du kan ikke motta betaling for arbeid i Canada uten et gyldig canadisk arbeidsvisum.

Du kan heller ikke studere i Canada ved å benytte en eTA. Du må skaffe deg et canadisk studentvisum hvis du vil gå på skole i Canada.

Krav som har effekt på eTA-kvalifisering

  1. kan kun benytte en eTA for innreise i Canada med fly.
  2. Du kan ikke tidligere ha bli nektet innreise til Canada og kan ikke ha tidligere deportasjonshistorie i Canada. I disse tilfellene vil din eTA-søknad mest sannsynlig bli avvist.
  3. Du må ha et elektronisk pass.
  4. Du kan ikke ha svært smittsomme sykdommer, slik som tuberkulose, på tidspunktet for ditt besøk, eller på tidspunktet for din eTA-søknad.
  5. Du kan ikke ha tidligere kriminell dom for vold eller skade på mennesker eller eiendom.

Søknadsprosess for canadisk eTA

For å søke om en ETA, vil du trenge passet ditt og ansettelsesdetaljene dine. Du bør sette av mellom 15 og 20 minutter for hver søknad. Søknader behandles og godkjennes vanligvis i løpet av minutter for de fleste søkere. Men, grunnet utvidet og automatisert sikkerhetssjekk, kan søknaden din bli flagget, og kreve en manuell vurdering. Under en manuell vurdering vil du bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller dokumentasjon for å behandle din eTA-søknad. Å unnlate å oppgi denne informasjonen eller dokumentasjonen i rimelig tid under den manuelle vurderingen, vil resultere i en avvist eTA-søknad.

du er kvalifisert for en eTA, start din søknad ved å besøke https://offisielle-canada-eta.no/krav/

Typer av canadiske visum og tillatelser

En canadisk eTA er kun for individer fra land med visumfritak og de som har permanent oppholdstillatelse i USA. Hvis du ikke er fra et land med visumfritak, ikke er en amerikansk borger og ikke har permanent oppholdstillatelse i USA vil du trenge et visum til Ottawa.

Turistvisum

Et canadisk turistvisum er kjent som et Midlertidig visum for opphold, eller TRV (MVO). Som en eTA, kan du søke om dette på nett. Du kan også søke ved å bruke en papirbasert søknad. Søknaden krever mer informasjon og innebærer lengre behandlingstider enn en eTA-søknad.

Arbeidstillatelse

Hvis du planlegger å arbeide i Canada, enten midlertidig eller på ubestemt tid, vil du trenge en arbeidstillatelse i tillegg til din eTA eller TRV (MVO). Før du kan søke om en arbeidstillatelse, vil du vanligvis måtte ha et tilbud om arbeid fra din canadiske arbeidsgiver, selv om det noen ganger er mulig å frafalle dette kravet, avhengig av yrket til eller typen arbeid et individ kan utføre i Canada.

Du kan søke om en arbeidstillatelse enten på nett eller på papir. Når du søker vil du måtte bekrefte at du kun vil arbeide for den spesifikke arbeidsgiveren som har tilbudt deg arbeid, og at du vil forlate Canada når ansettelsen din er over.

Studietillatelse

Studietillatelser ligner arbeidstillatelser. For å søke om en studietillatelse må du også ha en TRV (MVO) eller eTA. Alle studenter må ha en studietillatelse, med svært få unntak. Med mindre du skal gå i barnehage, planlegg å søke om en studietillatelse.

Du kan søke om et studentvisum på nett eller på papir. Du må si deg enig i at du vil forlate Canada når studiene dine er avsluttet (med mindre du i ettertid for en arbeidstillatelse), og du må vise at du har tilstrekkelige økonomiske midler til å bo i Canada.

Canadisk visumsøknadsprosess

For å søke om et canadisk visum, er det visse antall trinn som må følges. Du kan enten søke på nett eller søke på papir. For begge typer søknad, vil du bli bedt om å velge landet du søker fra, så vel som å oppgi enkelt informasjon om din kvalifisering for dine ønskede reiseformål.

Søknad på nett (kvalifikasjonsbegrensninger)

Søknaden på nett inkluderer en instruksjonsguide som skal benyttes for å forberede dokumentene og skjemaene nødvendige for å sende inn din canadiske visumsøknad. Kun kvalifiserte søkere kan søke om et canadisk visum på nett. Du kan søke ved å benytte den følgende lenken: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp

Søknad på papir

For å søke om et canadisk visum ved å benytte den papirbaserte søknaden, må du først laste ned og skrive ut søknadspakken, som inkluderer alle de relevante skjemaene du må fylle ut. Når fullført, vil du måtte betale et gebyr for å få visumsøknaden din behandlet. Når dette er betalt, kan du sende inn visumsøknaden din for behandling. For å starte den papirbaserte canadiske visumsøknaden din, besøk følgende lenke: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visa.asp

Reiseinformasjon om Ottawa

Canada er et land som ikke bare er svært stort (det kan ta mer enn én uke å kjøre tvers gjennom det, uten å stoppe for å se på de mange turiststedene), men også et land som er svært variert i sin geografi, kultur og naturlige skjønnhet. Provinsen med den største befolkningen og turistområder er Ontario. Dette multikulturelle området i Canada inneholder Ottawa og Niagarafossen, og mange kvadratmil med uberørt naturlig skjønnhet – alle vesentlige steder å besøke for besøkende til Canada. Ottawa er en tospråklig hovedstad som er flott å besøke uansett tid på året, og som tilbyr mye når det kommer til museer, gallerier og utstillinger, for ikke å snakke om utendørs opplevelser som florerer i skogene, fjellene og dalene.

Å komme seg rundt: Du kan reise inn i Canada via luften, havet eller veien fra US ved et antall grenseoverganger, men tiden dette tar kan være langvarig, spesielt i høytidsperioder. Det er best å utforske Canada med bil, bortsett fra i de større byene, og å leie en bobil maksimerer fleksibel reise. Innen de største byene er offentlig transport det beste alternativet. Tog er utmerket, men kan være dyre.

Sikkerhet og trygghet: Når det gjelder sikkerhet for reisende, er Canada et trygt land å besøke, men som med alle andre steder, er det viktig å bruke grunnleggende fornuft når du er ute, for å beskytte private eiendeler, og også å følge råd om steder som bør unngås.

Helse og medisin: Sykehus- og medisinske gebyrer er ikke gratis for besøkende, så det er vitalt å arrangere tilstrekkelig reisehelseforsikring før avreise. Det er faktisk usannsynlig at behandling vil bli gitt uten at man kan bevise at man har passende forsikring.

Klima: Canada er verdens nest største land i kvadratmil, og tilbyr fantastisk landskap som varierer fra fjell til regnskoger, isbreer og strender, alt innen seks forskjellige tidssoner. Sør-Ontarios klima, for eksempel, er temperert og de fleste steder innenfor 200 km fra den amerikanske grensen har korte, varme somre og kalde vintre.

Penger: Valuta kan veksles i alle byer og småbyer, ikke bare i banker, men også hos noen forhandlere. Amerikanske dollar veksler for rimelige vekslingsrater og, på noen steder, tilbyr private vekslingsbyråer bedre vekslingsrater og gebyrer.

Konklusjon

Som konklusjon er Canada et fantastisk land å besøke, og Ontario er et spennende og nydelig sted. I Canada kan du oppleve det fantastiske været og sesongene, variert landskap, så mange fantastiske steder å besøke og ting å gjøre. Det er et land som er rikt på kultur og fortjener å være på ønskelisten til de fleste reisende, så vel som å være et land med flotte muligheter for forretningsbesøkende.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA