Opplevelsen ved å reise på en kanadisk eTA

Publisert: Apr 23, 2020 | Tags: Avbryt eTA-søknad, Canada eTA-behandling, Krav til Canada

Introduksjon

En eTA er en praktisk reiseautorisasjon som gir enkeltpersoner evnen til å reise til Canada uten å måtte ha et visum. Alternative former for reiseautorisasjon til Canada inkluderer et kanadisk visum eller en midlertidig oppholdstillatelse (Temporary Residence Permit), som begge krever lengre behandlingstidslinjer og høyere søknadsgebyrer.

Hva er formålene med en eTA?

En eTA gir kvalifiserte reisende enkel tilgang til Canada for turisme-, forretnings- og transittbesøk på opptil 180 dager (seks måneder). En eTA kan brukes for flere besøk og utstedes for en periode på fem år, eller utløpsdato for passet, avhengig av hva som kommer først.

Når søker jeg om en eTA?

En eTA må innhentes på nett før en reisendes avreise til Canada med fly. En kanadisk eTA er ikke påkrevd ved ankomst til Canada over land eller med skip. Søkere på søke om en eTA på nett og bør ha som mål å sende inn søknadene sine uker eller måneder før deres avreise til Canada. Et gyldig pass og en godkjent eTA er påkrevd for innreise til Canada.

Det nettbaserte eTA-søknadsskjemaet vil ta omtrent 10 minutter å fylle ut. Skjemaet inneholder spørsmål som spenner over emner som en søkers pass-, kontakt- og ansettelsesinformasjon, reiseinformasjon så vel som bakgrunnsspørsmål som dekker immigrasjons-, kriminell og medisinsk historie.

Hva skjer etter at jeg sender inn søknaden?

Søknader om kanadisk eTA behandles vanligvis minutter etter innsendelse. Hvis søkere ikke har mottatt varsel i forhold til status på sin eTA 24 timer etter innsendelse, kan de sjekke status på søknadene sine på nett. Ellers kan søkere også kontakte Immigrasjon, Flyktninger og Statsborgerskap Canada (Immigration, Refugees and Citizenship Canada, IRCC) for å sjekke status på søknaden sin og sikre at den riktige e-postadressen er tilknyttet søknaden.

Hvordan vil min eTA bli verifisert før avreise til Canada?

Reisende med godkjente kanadiske eTA vil ikke trenge å ta med en utskrift eller en digital kopi av reiseautorisasjonene deres. En godkjent eTA er koblet til en reisendes pass. IRCC anbefaler derimot at reisende skriver ut en kopi av sin eTA for deres egne arkiver. En reisendes eTA vil bli verifisert på én av to måter før du går om bord i flyet ditt til Canada.

Flyselskaper og bestillingsnettsteder – nettbaserte flyselskap og bestillingsnettsteder kan sjekke status på en reisendes eTA før de utsteder et boardingkort. Disse nettstedene vil ha en seksjon på innsjekkingsportalen som vil be reisende om å skrive inn sitt godkjente eTA-søknadsnummer før de starter innsjekkingen. Hvis en reisende ikke har en godkjent eTA, vil de ikke være kvalifiserte for innsjekking på nett.

Innsjekking på flyplassen – flyselskap- eller flyplassrepresentanter vil sjekke passdetaljene dine mot Forhåndsinformasjonssystem for passasjerer (Advance Passenger Information System, APIS) og verifisere om du har en godkjent kanadisk eTA eller et visum. Du vil ikke få tillatelse til å sjekk inn for flyvningen din hvis du ikke har en gyldig eTA.

Hva skjer ved ankomst til Canada?

Nedenfor er de tre sikkerhetstrinnene du vil oppleve når du passerer gjennom kanadisk toll ved din ankomst til en flyplass i Canada.

Tolldeklarasjon (E311)

Forbered og fyll ut ditt E311 deklarasjonskort. Ved innreise til Canada vil du trenge passet ditt og et utfylt E311 deklarasjonskort, som vil bli gitt deg under flyvningen din eller når du ankommer terminalen. Det kanadiske grensetjenestebyrået (Canada Border Service Agency, CBSA) har utviklet en mobil-app der reisende kan opprette digitale eDeklarasjon tollskjemaer på sin mobile enhet for å påskynde innreise til Canada på flyplasser med selvbetjente Første inspeksjon-automater.

CBSA Første inspeksjon

Første inspeksjonsskranker betjent av CBSA – Passet ditt vil bli skannet av betjenter som jobber for SBDA i Første inspeksjonsskranker. Kanadiske grensetjenestebetjenter (Canada Border Service Officers, CBSO) kan stille deg spørsmål om formålet med besøket ditt og om du har med det varer av verdi, så vel som om eventuelle mottakere av disse varene. Bildet ditt kan også bli tatt av CBSO sammen med fingeravtrykkene dine. Passet ditt kan bli stemplet med datoen da du vil måtte forlate Canada.

Selvbetjente Første inspeksjon-automater – En Første inspeksjon-automat lar reisende skanne passet sitt og enden levere inn et E311 deklarasjonskort eller skanne sin eDeklarasjon QR-kode fra sin mobil-app. Bildet ditt vil bli tatt ved Første inspeksjon-automaten.

Henting av bagasje og Sekundær CSBA-inspeksjon

Etter at du har gått gjennom passkontrollen vil du komme inn i det internasjonale området for henting av bagasje på flyplassen. Her vil du kunne hente bagasjen din og betale eventuelle gebyrer eller skatt på varer importert inn i Canada. Du vil måtte vise en CBSO bevis på betalt gebyr eller skatter på importerte varer før du får tillatelse til å forlate bagasjeområdet. Andre reisende kan igjen måtte vise sitt utfylte E311 deklarasjonskort.

Dersom ytterligere screening er påkrevd som en del av sikkerhetsprosedyrer, vil du bli tatt til et sekundært inspeksjonsområde der CBSA vil sjekke bagasjen din og mest sannsynlig stille deg ytterligere spørsmål om ditt opphold i Canada og varene du bringer inn i landet.

Hva skjer om jeg vil forlenge mitt opphold i Canada?

du ønsker å bli i Canada utenfor den tillatte perioden utstedt ved din ankomst, kan du søke om å endre din status.

Hva vil skje når jeg forlater Canada?

Avhengig av avreiseflyplassen din fra Canada, vil du kanskje ikke måtte gå gjennom passkontroll. IRCC registrerer og overvåker reisendes bevegelse inn og ut av Canada digitalt, og du må derfor ikke nødvendigvis gå gjennom en passkontrollprosess når du forlater landet. Reisende kan få passene sine stemplet igjen når de forlater Canada, men det er normalt å ikke få passet stemplet når du forlater landet.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA