Når bør jeg søke om eTA?

Publisert: Dec 17, 2018 | Tags: Canada eTA, Canada eTA søknadsskjema

Innledning

Hvis du planlegger å søke om eTA, lurer du kanskje på når du skal gjøre det. Skal du søke nå? Eller skal du vente til rett før turen? Selv om det ikke finnes regler for når du bør søke, kan du ta hensyn til noen retningslinjer. Her er noen tips som hjelper deg med å søke om kanadisk eTA.

Bør jeg søke rett før avreise?

Mange velger å søke rett før avreise til Canada. Dette kan gå bra siden eTA-prosessen er relativt kort og behandlingstiden bare er på noen få minutter. Mens mange reisende ikke har problemer med å søke bare timer før avreise til Canada, er det ikke en god idé å gjøre dette.

Hvorfor bør du unngå å søke om kanadisk eTA helt til siste liten? Det er mange ting som kan gå galt. For det første kan det hende du ikke behandles riktig. Det er mange faktorer som kan føre til flaggede og manuelt behandlede søknader, som kriminell historikk eller visse helsetilstander. Det kan være at du ikke syns det er noe bekymringsverdig med søknaden din, men det er alltid bedre å være på den sikre siden. For det andre kan det være at du må oppgi dokumentasjon for å fylle ut søknaden eller oppfylle en forespørsel i løpet av den manuelle behandlingen. Å spore opp og hente ekstra dokumenter kan ta litt tid, det samme vil behovet for å fornye passet, hvis det er nødvendig før eTA-søknaden. Det kan hende at du støter på tekniske problemer, enten med egen datamaskin eller med nettsiden til eTA. Du kan unngå de fleste av disse problemene hvis du søker om eTA på forhånd.

Bør jeg søke flere måneder eller år på forhånd?

Med alle faktorene som potensielt jobber mot at du får godkjent eTA i tide, lurer du kanskje på om du bør søke nå, uansett når du skal til Canada. Hvis du ikke reiser til Canada på flere måneder eller lenger, bør du vente til avreisedatoen nærmer seg. Hvorfor bør du vente med å søke? Det er to grunner:

For det første er eTA kun gyldig i en begrenset periode. Kanadisk eTA varer i fem år. Så snart søknaden er godkjent, begynner klokken å tikke. Du kan maksimere eTA-tiden så du slipper å søke så lenge på forhånd ved å vente til fire uker før avreise. Det gir deg tid til å skaffe nytt pass eller annen dokumentasjon som er nødvendig for eTA-søknaden.

For det andre, informasjonen som er nødvendig for eTA-søknaden kan endres hvis du søker for tidlig. Hvis for eksempel adressen endres eller du får nytt pass i tiden mellom du får eTA og besøket til Canada, kan du støte på problemer.

Hvor lenge på forhånd bør jeg søke om eTA?

Den beste tiden å søke om kanadisk eTA på er flere uker før besøket? La det være to eller tre måneder sånn at du har nøyaktig og oppdatert informasjon til søknaden, men også har tid til å håndtere eventuelle problemer med å skaffe dokumentasjon eller nytt pass. Selv om det ikke finnes en «perfekt» tid å søke på, sørger en søknad noen måneder på forhånd for at du ikke må tenke på stress på tidsfronten eller uventede endringer.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA

Dele

Facebook Twitter Youtube

Søk om Canada eTA

eTA er en påkrevd reiseautorisasjon for reisende som besøker Canada for turisme, forretninger eller gjennomfart.

Søk om Canada eTA

Tweets