Kanadisk eTA for transittformål

Publisert: Dec 16, 2019 | Tags: Canada eTA Krav, Canada eTA transitt formål

Introduksjon

Canada er et populært reisemål for forretningsreiser og turisme. Det er derimot noen reisende som ikke har som intensjon å besøke Canada for noen av disse formålene, men som finner at de må benytte en kanadisk flyplass eller by som et stoppested på vei til et ikke-kanadisk reisemål. I disse tilfellene, kan kvalifiserte reisende søke om en eTA for transittformål.

Eksempler på situasjoner der en eTA vil være passende for transittformål

Eksempel 1

Du er innehaver av et svensk pass, og du har transitt gjennom flyplassen i Vancouver på vei til Mexico. I dette tilfellet vil en eTA være en passende reiseautorisasjon.

Eksempel 2

Du er innehaver av et meksikansk pass. Du tilbringer et par dager i Toronto inntil den neste flyvningen tilbake til Mexico City. I denne situasjonen vil en eTA være en relevant reiseautorisasjon.

Andre eTA-krav

Reisende som ønsker å oppnå en eTA for forretningsformål bør se gjennom eTA-kravene før de søker. De grunnleggende kravene for enhver reisende som besøker Canada, er følgende:

  • Ha et pass eller et annet reisedokument
  • Ikke ha smittsomme sykdommer som tuberkulose eller syfilis, eller ubehandlede tilstander som avhengighet av alkohol eller narkotika, eller en psykose.
  • Ikke ha en tidligere kriminell historie, men om så, kunne vise en fullført dom eller en klar politiattest som ikke viser kriminelt rulleblad.
  • Ikke ha noen tidligere immigrasjonsproblemer som nekt av visum eller nekt ved grenser.
  • Kunne demonstrere sterke forbindelser til hjemlandet sitt, slike forbindelser inkluderer ansettelseskontrakter, huslån, vesentlige økonomiske ressurser som bankkontoer, eller slektninger.
  • Kunne demonstrere intensjon om å forlate Canada etter formålene for besøket er oppnådd, eksempler inkluderer å bestille en returflygning til hjemlandet ditt eller et annet ikke-kanadisk reisemål.
  • Kunne demonstrere tilstrekkelige midler til å støtte varigheten av besøket i Canada, eller demonstrere at din arbeidsgiver dekker kostnadene for besøket ditt. Varigheten av stedene besøkt i Canada, så vel som type overnatting vil bestemme hva som gjelder som et tilstrekkelig nivå av midler. For eksempel vil å bo hos familie eller venner for en måneds besøk i Toronto kreve vesentlig mindre penger enn å bo på et hotell i sentrum.

eTA-avvisninger

Dersom IRCC bestemmer at en søker ikke er kvalifisert for å motta en eTA, vil eTA-søknaden bli avvist. De mest typiske grunnene for en avvisning er å ikke svare på en IRCC GCKey-forespørsel før tidsfristen, og mange avvisninger kan derfor bli unngått så lenge søkere overvåker e-posten sin for kommunikasjon fra IRCC. Søkere vil motta varsel om avvisningen via e-post, så vel som på GCKey-kontodashbordet for den relevante saken.

Søke på nytt etter en eTA-avvisning

Søkere som har fått en eTA avvist, kan søke på nytt, dersom de føler at betingelsene for avvisningen ikke lenger gjelder, eller de innser at de har gjort en feil på søknaden som kan ha resultert i avvisningen. Søkere kan klargjøre omstendighetene sine på den etterfølgende søknaden, med hensyn til spesifikke bakgrunnsspørsmål som kan ha resultert i den opprinnelige avvisningen.

Å anke en avvist eTA

eTA-avvisninger kan ankes. For å anke en eTA-avgjørelse, må en søknad sendes til Canadas føderale domstol med en forespørsel om å vurdere saken. En søker vil måtte ansette en kanadisk immigrasjonsadvokat for hjelp til å starte prosessen. Advokaten vil så dokumentere søkerens immigrasjonshistorie opp til punktet da eTA-avvisningen ble mottatt, inkludert eventuell relevant kommunikasjon mellom søkeren og IRCC. Den kanadiske immigrasjonsadvokaten vil be om en juridisk vurdering, som den føderale domstolen vil gjennomgå og avgjøre. Hvis den føderale domstolen avgjør i søkerens favør, vil eTA-avvisningen bli omgjort.

Adgang

En godkjent eTA garanterer ikke adgang til Canada for transittformål. IRCC har autoriteten til å nekte enhver eTA-godkjent reisende innreise til Canada. Avvisning ved grensen kan være forårsaket av grunner som å ikke oppgi dokumenter forespurt av grensevakter, slik som et pass, eller involvering i kriminelle eller terroristaktiviteter. I tillegg kan godkjente eTA-søkere bli nektet innreise til Canada for å utgjøre en helse- eller økonomisk risiko.

Konklusjon

Canada har mange flyplasser som betjener flyforbindelser til hundrevis av større byer rundt i verden. Derfor har det blitt et praktisk reisemål for reisende som ønsker å benytte seg av kanadiske flyplasser eller byer som stoppesteder på vei til en reisendes endelige reisemål.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA