Kan en kanadisk eTA brukes for flere innreiser?

Publisert: Feb 25, 2020 | Tags: Canada eTA flere oppføringer, Canada inngangskrav

Introduksjon

En kanadisk eTA kan brukes for flere innreiser av turist-, forretnings- og transitt-reisende som ankommer Canada med fly. Reisende som innehar en godkjent eTA bør være oppmerksomme på at Det kanadiske grensetjenestebyrået (Canada Border Services Agency, CBSA) har retten til å avvise enhver reisende adgang til Canada. Derfor, om CBSA-betjenten har grunn til å tro at en eTA-søker misbruker betingelsene for visumfri reise til Canada, for eksempel ved å bli lenger enn de tillatte seks månedene per besøk, kan CBSA-betjenten nekte eTA-innehaveren innreise til Canda.

Er jeg begrenset i hvor mange ganger jeg kan få innreise til Canada på en eTA?

Nei, det er ingen begrensning på antall innreiser til Canada, men om kanadiske grensetjeneste-betjentene (Canada Border Services Officers, BSO) mistenker uærlighet eller aktiviteter av mistenkelig natur, har de retten til å nekte en godkjent eTA-søker innreise til Canada. Kvalifiserte reisende kan bruke en eTA så lenge de er ved god helse, har økonomien til å støtte besøket sitt og har sterke bånd til bostedslandet eller statsborgerskapslandet. CSBA eller Immigrasjon, Flyktninger og Statsborgerskap Canada (Immigration, Refugees and Citizenship Canada, IRCC) kan be om bevis for disse sterke båndene. Bevis inkluderer ansettelseskontrakter, skjøter på eiendom, utskrifter av økonomiske ressurser eller familie. I noen tilfeller kan IRCC be eTA-søkere om å undergå en medisinsk undersøkelse, eller vise bevis på invitasjon fra en kanadisk kontakt. CBSA og IRCC har eget skjønn på varigheten av oppholdet og kan pålegge andre betingelser på besøkende ved ankomst eller ved utstedelsen av en eTA.

Dersom jeg har tilbrakt 180 dager i Canada vil jeg få innreise igjen dersom jeg drar tilbake i løpet av de neste ukene eller månedene?

Ved innreise til Canada, kan en reisendes pass bli stemplet med en innreisedato fra når de blir gitt seks måneders oppholdstillatelse. Det er tilfeller da BSO vil stemple en eksakt dato for når en reisende må forlate landet. Hvis en BSO mistenker at en reisende på en godkjent eTA forsøker å bli lenger enn en 180 dagers (seks måneder) periode og bryte betingelsene for sin eTA, er det sannsynlig at de vil ble nektet innreise til Canada.

Heldigvis tillater IRCC reisende med en gyldig eTA og et gyldig pass å forlenge oppholdet sitt mens de er i Canada, men forlengelser må søkes om 30 dager for utløpet av den tillatte oppholdsperioden. For mer informasjon om å forlenge oppholdet ditt i Canada når du reiser på en eTA, besøk https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/extend-stay.html

Konklusjon

En kanadisk eTA kan brukes for flere innreiser over varigheten av det tillatte oppholdet stemplet i en eTA-innehavers pass. Reisende bør ha i tankene datoen stemplet i passet deres av BSO, da det vil vise den maksimale varigheten på opphold i Canada før den reisende må forlate landet, eller søke om en forlengelse med IRCC på nett.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA