Hvorfor krever eTA-søknaden ansettelsesinformasjon?

Publisert: Dec 22, 2020 | Tags: Canada eTA søknadsskjema, Canada eTA spørsmål, Canada eTA-krav

Introduksjon

Immigrasjon, flyktninger og statsborgerskap Canada (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) (IRCC) ber om informasjon om en reisendes gjeldende ansettelsesomstendigheter for å hjelpe med å demonstrere at besøkende ikke kommer til Canada for å søke arbeid. Ansettelsesinformasjon hjelper også IRCC å evaluere søknader, dersom de blir manuelt gjennomgått for autentisitets-, immigrasjons- eller sikkerhetsformål.

Hva er eTA-spørsmålene relatert til ansettelse?

Yrke

Det første spørsmålet handler om en søkers yrke. Søkere må velge fra en liste over alternativer. Hvis deres eksisterende yrke ikke står opplistet, anbefales de å velge det alternativet som er nærmest deres yrkesgruppe. Alternativene tilgjengelige for valg på yrkeslisten er de følgende:

 1. Kunst, kultur, rekreasjon og sport
 2. Finans og administrasjon
 3. Utdanning, jus og sosiale samfunns- og myndighetstjenester
 4. Helse
 5. Hjemmeværende
 6. Ledelse
 7. Produksjon og verktøy
 8. Militære
 9. Naturvitenskapelige og anvendte vitenskaper
 10. Naturressurser, landbruk og relatert produksjon
 11. Pensjonert
 12. Salg og tjenester
 13. Student
 14. Handels-, transport- og utstyrsoperatører
 15. Arbeidsledig

Jobbtittel

Jobbtittelspørsmålet er også basert på en rullegardinliste for valg fra forhåndsbestemte alternativer. Listen som vises for tilgjengelige jobbtitler vil være basert på yrket søkeren valgte i det forrige spørsmålet.

Hvis du er student, hjemmeværende eller pensjonert, vil du ikke bli bedt om å oppgi jobbtittelen din.

Navn på selskap, arbeidsgiver, skole eller fasilitet

Søkere om kanadisk eTA som jobber eller studerer vil bli bedt om å oppgi navnet på selskapet, arbeidsgiveren, skolen eller fasiliteten der jobben deres er basert. Navnet skal alltid være enheten som direkte har ansatt deg.

Studenter må angi navnet på skolen, universitet eller høyskolen i dette feltet. Hvis du er hjemmeværende eller pensjonert, vil du ikke bli bedt om å oppgi informasjon om navnet på ditt selskap, din arbeidsgiver eller din skole.

Adresse for selskap, arbeidsgiver, skole eller fasilitet

Arbeidsgiver Land/territorium – Søkere må velge landet der deres arbeidsgiver eller skole er plassert.

By – I dette feltet, skriv inn byen der din arbeidsgiver eller skole er plassert.

Hvis du er hjemmeværende eller pensjonert vil du ikke bli bedt om å oppgi informasjon om adressen til ditt selskap, din arbeidsgiver eller din skole.

Startår for ansettelse eller skole-kurs

I dette feltet må eTA-søkere velge året de startet kurset sitt eller jobben sin fra rullegardinmenyen.

Hvis du er hjemmeværende eller pensjonert vil du ikke bli bedt om å oppgi informasjon om startdatoen for eksisterende eller tidligere ansettelse eller akademisk aktivitet.

Konklusjon

Spørsmålene om ansettelse på en eTA-søknad er ment for å assistere IRCC ikke bare med å verifisere informasjon om reisende, men også å assistere i å identifisere tilfeller der besøkende kan ankomme Canada som økonomiske migranter. Søkere om kanadisk eTA anbefales å oppgi nøyaktig informasjon som reflekterer deres yrke og arbeidsgiver eller akademisk institusjon.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA