Hvordan minimalisere feil på en kanadisk eTA-søknad

Publisert: Mar 23, 2020 | Tags: Canada eTA-søknadsskjema, Feil på Canada eTA

Introduksjon

Å fylle ut en eTA-søknad på nett kan være langtekkelig. Men søkere bør strebe etter å være omhyggelige når de fyller ut skjemaet og bør sende inn søknadene sine minst flere dager eller uker før sin avreise til Canada. En feil på en eTA-søknad kan resultere i en avvisning så vel som å resultere i ytterligere bryderi dersom den reisende ikke er i stand til å identifisere årsaken til problemet og å få den korrigert.

Hva er typene av skjemafeil?

Det er to typer av skjemafeil. De som vil kreve ny innsendelse av en eTA-søknad og andre som ikke vil kreve en ny innsendelse av en søknad. De som ikke krever en ny innsendelse kan redigeres, men en søker vil måtte kontakte Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) for å oppdatere søknaden.

Hvilke feil vil ikke kreve ny innsendelse av en eTA-søknad?

Feil i de følgende feltene kan korrigeres. I de fleste tilfellene, er disse feilene ikke kritiske for å innhente godkjenning av din eTA-søknad. Søkere kan sende et nettskjema til IRCC for å korrigere enhver av disse feilene, men dette er vanligvis ikke påkrevd med mindre en søker blir bedt om å gjøre dette gjennom en GCKey-forespørsel.

  • Feil e-postadresse – selv om dette ikke er kritisk for å innhente en eTA-godkjenning, er det viktig å ha den riktige e-postadressen tilknyttet søknaden din, da du vil motta søknadsoppdateringer til denne adressen. Videre er en annen grunn for hvorfor du bør ha en riktig e-postadresse tilknyttet søknaden din at om IRCC sender en GCKey-forespørsel, må du etterkomme forespørselen om du ønsker at eTA-søknaden din skal bli behandlet, og ikke avvist eller kansellert.
  • Feil adresseinformasjon – IRCC vil ikke sende post til kontaktadressen din. Denne informasjonen er påkrevd for å behandle søknaden din. Men, en liten feil i adressedetaljene dine er ikke kritisk, da IRCC kan bestemme søkeres adresse dersom mesteparten av adresseinformasjonen er korrekt. Dersom du har forfalsket kontaktadressen eller annen informasjon, er det et potensiale for at IRCC avviser eTA-søknaden din dersom den blir manuelt vurdert.
  • Feil reiseinformasjon, slik som ankomst- eller avreisedatoer – å skrive inn feil ankomst- eller avreisedato er en vanlig feil som ikke vil resultere i at en søknad blir avvist. Spørsmålet brukes av IRCC som del av statistisk analyse om ankomster og avreiser til Canada via eTA-programmet. Dersom du gjorde en feil i ankomsts- eller avreisetidene eller flyvningsdatoene og -tidspunktene dine har endret seg, vil du mest sannsynlig ikke få søknaden din avvist.
  • Feil ansettelsesinformasjon – en feil på ansettelsesdelen av skjemaet kan korrigeres, men det er ikke sannsynlig at feil vil påvirke avgjørelsen om en eTA-søknad. Dersom en søker derimot blir avslørt i å ha villedet IRCC ved å oppgi falsk ansettelsesinformasjon kan dette potensielt resultere i en avvisning hvis søknaden blir manuelt vurdert av IRCC.

Hvilke feil kan ikke korrigeres og krever ny innsendelse?

Følgende feil kan ikke korrigeres. Søkere som har gjort de følgende feilene på sin eTA-søknad vil måtte sende inn en ny søknad, som vil overskrive deres tidligere søknad.

Feil passinformasjon

Passnummer, statsborgerskapsland, fødselsdato, kjønn, fornavn og etternavn er alle viktige passidentifikatorer brukt av IRCC for å bestemme eTA-kvalifisering og å koble en eTA-søknad til en reisende. Derfor vil en feil i disse feltene resultere i en ugyldig eTA, om den ble godkjent. Ellers, om en søker oppdager en feil i noen av de ovennevnte feltene for de mottar en avgjørelse fra IRCC, kan de sende inn en ny søknad med den korrekte informasjonen.

Feil bakgrunnsinformasjon

Å svare feil på noen av de fire bakgrunnsspørsmålene vil kreve at en søker sender inn en ny søknad. Dersom IRCC mistenker et feil eller villedende svar på bakgrunnsspørsmålene kan de avvise søknaden eller sende søkeren en GCKey-forespørsel om å oppgi mer informasjon i svarene sine.

Kan jeg sjekke informasjonen på min kanadiske eTA etter innsending?

Når du er i tvil, kan du sjekke status på din eTA ved å bruke passnummeret, dato for utstedelse og utløp av passet så vel som ditt statsborgerskapsland. Dersom det ikke er noen status tilknyttet passdetaljene dine, eller detaljene på eTA-søknaden din er feil, må du sende inn et nytt søknadsskjema.

Konklusjon

Søkere bør ha i tankene typene feil på en kanadisk eTA-søknad, så vel som hvor alvorlige de er, og sannsynligheten for at de vil påvirke IRCCs avgjørelse om de ikke blir korrigert. Søkere om kanadisk eTA bør ha som mål å sende inn søknaden sin flere dager eller uker før deres avreise til Canada, for å tillate tid til å enten oppdatere feil skjemafelter eller sende inn en ny søknad med den korrigerte informasjonen.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA