Hvordan forlenger du oppholdet ditt i Canada

Publisert: Jul 26, 2021 | Tags: Canada eTA, Canada Visa, Besøksrekord

Når du ankommer Canada som en besøkende for første gang, vil du måtte vise frem ett av de følgende dokumentene for du får innreisetillatelse: et gyldig reisedokument eller pass og et besøkende-visum eller midlertidig bosatt-visum, eller en eTA (elektronisk reiseautorisasjon). Skulle du ønske å bli i Canada som en besøkende lenger enn opprinnelig autorisert, må du sende inn en søknad om en besøkende-registrering. Vær oppmerksom på at dette ikke er et visum.

Hva er en besøkende-registrering?

En besøkende-registrering gir deg «besøkende»-status i Canada og gjør det mulig for deg å bli i landet lenger. Det betyr ikke at du har tillatelse til å forlate Canada og reise inn igjen på et sendere tidspunkt. Hvis du har som intensjon å forlate Canada eller USA, og komme tilbake igjen senere, vil du trenge et gyldig innreisedokument som en eTa elller besøkende-visum. A visitor record is authorized by En besøkende-registrering autoriseres av det canadiske byrået for grensetjenester (Canada Border Services Agency (CBSA)) eller Immigrasjon, flyktninger og statsborgerskap, Canada (Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC)).

Når bør jeg sende inn en søknad om besøkende-registrering?

Du bør sende inn en søknad om en besøkende-registrering minst 30 dager før utløpsdatoen på din nåværende status. Hvis du er usikker på når det er, kontakt det nærmeste kontoret til Immigrasjon, flyktninger og statsborgerskap, Canada (IRCC).

Hvem kan søke om en besøkende-registrering?

En besøkende-registrering er ment å bli brukt av enkeltpersoner som ønsker å bli i Canada lenger enn opprinnelig autorisert, eller endre typen tillatelse de har fra enten en arbeidstillatelse eller en studietillatelse til en besøkende-registrering. Enten du reiste inn i Canada med en eTA (elektronisk reiseautorisasjon), et besøkende-visum eller et annet dokument, er irrelevant. Hvis du ønsker å bli lenger i Canada som en besøkende, må du innhente en besøkende-registrering..

Når bør jeg søke om en besøkende-registrering?

Dersom du skulle ønske å forlenge varigheten på ditt opphold i Canada som en besøkende, eller endre statusen din. Dette kan for eksempel være å endre fra en arbeider til en internasjonal student, og du vil måtte søke 30 dager eller mer før utløpsdatoen på din nåværende status.

Du vil finne utløpsdatoen på din nåværende status på arbeidstillatelsen din, studietillatelsen eller besøkende-registreringen, dersom du allerede med hell har søkt om en tidligere. Ellers vil utløpsdatoen på din nåværende status i Canada være på stempelet CBSA stemplet i passet ditt. Vær oppmerksom på at dette ikke er den samme som datoen nevn på ditt besøkende-visum. Hvis det ikke er noe stempel i passet ditt, er utløpsdatoen seks måneder etter dagen da du krysset grensen inn i Canada.

Hva er prosessen for å søke om en canadisk besøkende-registrering?

Du kan søke på nett, eller hvis dette av en eller annen grunn ikke er mulig, kan du sende inn en papirsøknad. Hvis du sender inn en søknad på nett, vil IRCC motta den når du sender den inn, da det ikke er noen tredjeparter involvert. Dette vil gjøre behandlingen av søknaden din raskere. Hvis du derimot allerede har sendt inn en papirsøknad, er det ikke nødvendig å sende inn en søknad på nett.

Fordelene ved å søke på nett er at du ikke behøver å betale gebyrer for et bud. Søknaden din blir umiddelbart ført til den relevante avdelingen hos IRCC eller CBSA. Dette kan bety at søknaden din vil bli behandlet raskere. I tillegg, med en søknad på nett, er det enklere å kontrollere hvorvidt alt er fullført før du sender den inn. Du vil få en nettkonto der du kan sjekke status på søknaden din når som helst. Og til slutt, hvis ytterligere dokumenter er påkrevd fra IRCC, kan du laste opp disse dokumentene digitalt til nettstedet deres der du kan sjekke statusen din (https://cic.gc.ca).

Hvordan søker jeg om en canadisk besøkende-registrering?

Trinn 1: Dobbeltsjekk at du har alt du trenger

For å søke på nett trenger du et gyldig debet- eller kredittkort, samt et kamera eller en skanner for å lage digitale kopier av dokumentene dine.

Trinn 2: Les instruksjonsveiledningen

Selv om du vil sende inn en søknad på nett, bør du lese instruksjonene før du fullfører søknaden. Denne veiledningen forklarer i detalj hva du skal angi i hvert felt på nettskjemaet. Passinnehavere fra Venezuela kan bli bedt om å fullføre ytterligere trinn når de fyller ut søknaden.

Trinn 3: Få svarene dine klare for nettverktøyet

Før du vil kunne sende inn skjemaene dine, vil du først måtte svare på et antall spørsmål. Svarene du gir vil bli brukt av systemet for å bygge en dokumentsjekkliste som har blitt tilpasset dine spesifikke omstendigheter. Når du søker om en besøkende-registrering, vil du være påkrevd å svare på de følgende spørsmålene i nettverktøyet:

  1.  «Hva ønsker du å gjøre i Canada?». Her bør du velge «Besøke»-alternativet.
  2. På «Hva er ditt nåværende land/bostedsterritorium?», bør du velge «Canada»-alternativet.

Trinn 4: Logg inn på nettkontoen din eller opprett én

For å kunne søke om en forlengelse av oppholdet ditt i Canada, trenger du en nettkonto. Du kan bruke denne kontoen til å sende inn en søknad, betale de relevante gebyrene, samt sjekke status på søknaden din til enhver tid.

Hva skjer etter at jeg sender inn søknaden min?

Etter å ha sendt inn søknaden, vil du få en beregnet behandlingstid. Dette vil avhenge av hvorvidt søknaden ble riktig utfylt, samt var den riktige type søknad for dine omstendigheter. Ytterligere faktorer er relatert til hvor raskt IRCC eller CBSA forventer å behandle eksisterende søknader i køen deres, og bekrefte informasjonen på din søknad. Din responshastighet på eventuelle forespørsler for ytterligere dokumenter fra CBSA eller IRCC vil også hjelpe med å tilrettelegge for raskere behandling av din forespørsel om en besøkende-registrering.

Hva om jeg ikke hører noe etter at jeg har søkt?

Når den beregnede behandlingstiden har utløpt, kan du komme med en forespørsel via følgende nettskjema. For «Type av søknad/forespørsel», bør du velge ett av de to alternativene for søknader om midlertidig opphold (på nett eller papir).

Hva skjer om statusen min utløper før jeg mottar et svar?

Hvis du sender inn en søknad om forlenging av ditt opphold i Canada før datoen da du må forlate landet, har du legal rett til å bli i Canada inntil en endelig avgjørelse er tatt om søknaden. I en slik situasjon vil du ha det som er kjent som «underforstått status».

Hva med å reise utenfor Canada?

En besøkende-registrering sier at du har blitt tildelt «besøkende»-status i Canada. Den stadfester også når du må forlate landet igjen. Den gir deg ikke på noen måte en automatisk rett til å forlate Canada og reise inn igjen på et senere tidspunkt. Hvis du har som intensjon å reise utenfor Canada eller USA; må du møte visse innreisekrav for å få tillatelse til å komme inn igjen.

Konklusjon

Måten å forlenge oppholdet ditt i Canada på, er å innhente en besøkende-registrering. Dette gjelder for reisende som opprinnelig reiste inn i Canada på et besøkende-visum eller en eTA. IRCC og CBSA behandler søknader om besøkende-registrering på nett, og tillater med dette reisende å forbli i Canada mens forespørselen deres blir behandlet. Fleksibiliteten ved å innhente en besøkende-registrering betyr at reisende som er eTA-kvalifiserte kan fylle ut både eTA- og besøkende-registreringssøknaden på nett.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA