Hvor mye tid trengs for å fullføre en kanadisk eTA-søknad?

Publisert: Dec 03, 2018 | Tags: Canada opptakskrav, Canada eTA Application Time, Canada eTA spørsmål

Innledning

En kanadisk eTA, eller elektronisk reiseautorisasjon, er et digitalt reisedokument. Det er en enkel prosess å søke om eTA på nett, og når den er innvilget, blir reiseautorisasjonen elektronisk koblet til passet og være gyldig i opptil fem år. Hvis du er en visumfritatt, utenlandsk statsborger, eller en person med permanent oppholdstillatelse i USA, må du ha dette dokumentet for å fly inn i Canada.

Hvis du skal søke om eTA, lurer du sikkert på hvor lang tid prosessen tar. Hvis så er du på rett sted. Les videre for å lære om tiden du bør forvente å vente fra du begynner på søknaden og til du får godkjent en kanadisk eTA.

Generell oversikt over tider å søke

Å søke om eTA på nett tar vanligvis under én time. Faktisk går det ofte bare noen få minutter etter at søknaden er sendt inn til du får en e-post med søknadens resultat. Mens dette er tilfellet for de fleste søkende, er det nødvendig at mange søkere må sende inn ekstra informasjon, som kan tilsvare flere ekstra dager for søknaden. Med andre ord, ikke utsett det. Selv om du teoretisk sett kunne ha gjort unna eTA og fått den godkjent på under én time, er det best å planlegge for verst tenkelige tilfelle og gi deg selv noen uker (eller måneder) på å fullføre prosessen.

Tid på å fullføre hver del

  1. Å fylle ut en kanadisk eTA tar ikke så lang tid. Den første delen stiller spørsmål om identitet, inkludert navn, fødselsdag, fødested, statsborgerskap og bosted, og kontaktinformasjon. Denne delen bør bare ta fem minutter, avhengig av hvor raskt du skriver.
  2. Den andre delen har ett enkelt spørsmål om yrket ditt. Ta noen sekunder på å velge yrke fra nedtrekksmenyen før du fortsetter.
  3. Den tredje delen samler inn informasjon om passet ditt. Hvis du har passet klart på forhånd, kan du fremskynde prosessen og bruke rundt fem minutter på denne delen. Hvis du må lete gjennom alle filene dine for å finne passet, vil det ta lenger tid. Du finner all nødvendig informasjon til denne delen på bildesiden i passet.
  4. Fortsett til fjerde del. Delen «Reiseinformasjon» har bare ett spørsmål. Bare svar på om du vet når du vil reise til Canada. Det er vanligvis ikke en god idé å kjøpe flybilletter til Canada før eTA er godkjent, men hvis du kjøper billetter på forhånd må du oppgi dato og tidspunkt på billetten. Hvis du må fylle ut denne delen, må du forvente å bruke fem til femten minutter, avhengig av hvor lang tid det tar å finne billetten.
  5. Når du har angitt personlig informasjon, må du fylle ut et kort spørreskjema om helse og reisehistorikk. Hvis svaret på alle fem spørsmål er «nei», kan du fullføre denne delen på noen få sekunder. Det vil ta lenger tid hvis du må velge «ja» på et av spørsmålene og må oppgi ekstra informasjon. For eksempel hvis du er nektet adgang til et land i fortiden, må du forklare hvorfor. Det samme gjelder hvis du har kriminelt rulleblad. I tillegg må du, hvis du har vært i kontakt med en person med tuberkulose, beskrive hva slags forhold du har til personen og hvilken dato kontakten skjedde på. Hvis du må oppgi mer informasjon i søknaden, kan du gjøre dette i det valgfrie feltet i denne delen. Totalt sett tar denne delen opptil 15 eller 20 minutter, avhengig av hvor mye informasjon du må oppgi.
  6. Til slutt må du lese gjennom og signere samtykke og deklarasjon. Denne delen er relativt kort og det tar under fem minutter å lese gjennom det. Når du har lest ferdig, trenger du bare å signere søknaden.
  7. Når du er ferdig med søkerinformasjonsdelene, må du sende inn, betale og vente på en statusoppdatering på e-post. Du kan sjekke status på eTA-søknaden når som helst ved å gå til eTA statuskontroll.

Tid til å samle dokumenter

Hvis du har alle dokumentene du trenger for å sende inn din kanadiske eTA, tar det ikke mer enn 20 til 45 minutter å fullføre søknaden. Det vil ta lenger tid hvis du må samle inn dokumentasjon. Du trenger to dokumenter til eTA: pass og reiserute, hvis du allerede har kjøpt flybilletter. Det er en god idé å holde styr på flybillettene på datamaskinen så du raskt kan finne dem igjen.

Men å skaffe pass kan ta lenger tid. Selv om det kan være irriterende å grave gjennom skapet for å finne ut hvor det er, er det mye mer stressende å oppdage at du må søke om pass eller fornyelse av pass. Avhengig av hvor du bor, kan det ta uker eller måneder å få pass. De fleste land bruker fire til seks uker for behandling av pass, mens andre bruker mer tid. Heldigvis finnes det land som tilbyr fremskyndede tjenester, der du kan få passet i løpet av noen uker for et ekstra gebyr.

Behandlingens tidslinjer

Ideelt sett bør du motta resultatet på søknaden i innboksen i løpet av noen minutter. Det er imidlertid alltid best å planlegge i tilfelle forsinkelser og komplikasjoner. Hvis søknaden ikke går gjennom sikkerhetskontrollen og blir flagget, må du oppgi ekstra dokumentasjon. Avhengig av problemet, kan dette ta flere måneder. Hvis du tror at du har et sikkerhetsrelatert problem, som kriminelt rulleblad, tidligere avslag på søknad eller en tuberkulose-bekymring, bør du søke om eTA flere måneder før besøket til Canada.

Konklusjon

Kanadiske eTA-søknader er vanligvis raske og enkle. Hvis du ikke får komplikasjoner, bør det bare ta én time å få godkjennelse. Det er mange faktorer som kan forlenge tiden det tar å søke og få svar. Det er alltid best å planlegge på forhånd og være forberedt sånn at ventetiden blir så kort som mulig.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA

Dele

Facebook Twitter Youtube

Søk om Canada eTA

eTA er en påkrevd reiseautorisasjon for reisende som besøker Canada for turisme, forretninger eller gjennomfart.

Søk om Canada eTA

Tweets