Hva skjer når en kanadisk eTA ikke blir umiddelbart godkjent?

Publisert: Mar 12, 2020 | Tags: Canada eTA-behandling, Canada eTA-status

Introduksjon

Majoriteten av eTA-søknader blir umiddelbart behandlet. Søkere blir varselt via e-post vanligvis fem til ti minutter etter innsendelse. Det er derimot også vanlig at godkjenninger av kanadiske eTA blir behandlet flere timer eller dager etter innsendelse av søknaden.

Hvorfor har ikke min eTA blitt behandlet ennå?

Det er ingen faste tidslinjer som Immigrasjon, Flyktninger og Statsborgerskap Canada (Immigration, Refugees and Citizenship Canada, IRCC) følger for behandling av søknader. Derfor bør ikke søkere bekymre seg om de ikke mottar en godkjenning i løpet av flere timer. Om en søknad blir flagget for ytterligere screening, vil søkeren vanligvis bli varslet innen 24-48 timer. Det er et antall forskjellige Canada eTA-statuser’ som gir en indikasjon på behandlingstidslinjen. Søkere kan også sjekke status på sin eTA-søknad for nylige oppdateringer dersom de ikke mottar varsel via e-post.

De vanligste grunnene for å ikke motta en eTA inkluderer følgende:

  • En ventende eTA-søknad som er på grunn av at feil pass- eller annen biometrisk informasjon er oppgitt på eTA-søknaden. Alternativt kan søknaden din være på vent av andre grunner, som at den krever ytterligere screening, da du vil bli påkrevd å opprette en GCKey for å innsende ytterligere dokumenter og bevis på eTA-kvalifisering til IRCC for behandling av søknaden din. Ellers, dersom søknaden din er på vent, kan det var under normale omstendigheter og etter at perioden med behandlingsforsinkelser er over, vil du motta din godkjente eTA.
  • E-postleverandøren din har flagget e-poster fra IRCC som søppelpost. For å sikre at du ikke er påvirket av søppelpostfiltrene til e-postleverandøren din, kan du regelmessig sjekke søppelpostmappen din eller sjekke din eTA-status på nett for den gjeldende statusen. Alternativt kan du oppdatere eTA-søknaden din med en annen e-postadresse ved å besøke følgende nettskjema: http://www.cic.gc.ca/english/contacts/web-form.asp

Kan jeg fortsatt reise til Canada dersom jeg ikke har mottatt min eTA?

Nei, du kan ikke reise til Canada uten en gyldig og godkjent reiseautorisasjon hvis du er innehaver av et pass fra et land som har visumfritak. Innehavere av et amerikansk pass trenger ikke en eTA eller et visum for å besøke Canada. Andre reisende som er kvalifiserte for en kanadisk eTA må ha en godkjent eTA eller et kanadisk besøkendevisum før de går om bord i et fly til Canada.

Hvis eTA-søknaden din ble avvist, kan du  søke på nytt dersom omstendighetene dine har endret seg eller om du kan korrigere tidligere feil på søknaden din som førte til avvisningen. Du kan være påkrevet å oppgi bevis på en endring i omstendigheter, men søkere kan oppgi ytterligere informasjon om hvorfor søknaden deres bør vurderes på nytt.

Hva skjer om jeg ikke har mottatt en oppdatering på flere uker?

Du kan regelmessig sjekke status på din eTA med søknadsnummeret ditt. Hvis du mottar kommunikasjon fra IRCC, kan du kontakte deres eTA-behandlingsteam direkte ved å bruke det følgende nettskjemaet: http://www.cic.gc.ca/english/contacts/web-form.asp

Konklusjon

En godkjent eTA er påkrevd for å gå om bord i et fly til Canada. Dersom en eTA-søker ikke har mottatt en oppdatering på søknaden sin etter flere dager, kan de sjekke status på søknaden sin på nett eller kontakte IRCC for mer informasjon og be endring av e-postadressen assosiert med søknaden deres, dersom de har problemer med å motta e-poster til e-postkontoen sin.