Hva kan du ta med deg på et fly til Canada?

Publisert: Dec 07, 2021 | Tags: Passasjerrettigheter, Canada reiserestriksjoner

Flyselskaper har svært strenge regler om hva du kan og ikke kan ta med deg om bord i et fly, og det er et antall gjenstander som har svært spesifikke regler med hensyn til transport. Hvis du reiser til og fra Canada, kan du gå gjennom informasjonen i denne artikkelen for å bestemme hva du har lov til å ta med deg under reisen din.

Alkohol

Regelen er at du har tillatelse til å bære opp til 5 l med alkoholholdig drikke ved flyreiser, og alkoholen må være mellom 24 % og 70 % i styrke. All alkohol med styrke på 24 % eller mindre har ingen restriksjoner med hensyn til transport.

Redningsryggsekk for snøskred

Hvis ryggsekken er godkjent av flyselskapet, kan du transportere med deg en redningsryggsekk for snøskred som har en pyroteknisk utløser og kommer komplett med en sylinder med komprimert gass. Du må imidlertid sikre at ryggsekken er sikkert pakket, slik at den ikke kan aktiveres ved et uhell, og luftposer i ryggsekken bør ha ventiler for trykkutslipp. Det er viktig fastslå spesifikasjonene for elementene i ryggsekken med flyselskapet.

Stumpe gjenstander

Visse gjenstander er forbudte under kriminallovgivningen i Canada, slik som stumpe gjenstander, og du vil ikke få tillatelse til å transportere disse gjenstandene uavhengig om du går gjennom en sikkerhetssjekk eller ikke.

Patroner i eske

Det er tillatt å ta med opptil 5 kilo med ikke-brennbare eller ikke-eksplosive patroner i innsjekket bagasje så lenge du får godkjenning fra flyselskapet og spesifikke vilkår og betingelser bør kontrolleres med individuelle flyselskap.

Kliniske eller medisinske termometere

Du har tillatelse til å ta med deg 1 lite klinisk eller medisinsk termometer med kvikksølv og dette må bæres i en beskyttende eske og må være kun for personlig bruk.

Enhet for kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP)

Alle flyselskaper har regler om transport av væske, men det destillerte vannet i en CPAP-enhet er ekskludert fra disse restriksjonene. Hvis en reisende ønsker å få enheten sin screenet, har de et antall alternativer. De kan ta med en gjennomsiktig plastpose som enheten kan plasseres i for screening, eller de kan legge alle vedleggende til CPAP-en i bagasjen sin og kun ha ute den elektriske enheten for screeningsformål. I denne situasjonen trenger en passasjer ikke dokumentasjon som bevis på medisinsk behov, men hvis de føler dette kan hjelpe med screeningprosessen, kan de vise denne til sikkerhetsoffiseren samtidig som CPAP-en går gjennom sikkerhetskontrollen.

Farlige gjenstander

Visse gjenstander er forbudte på canadiske flyvninger, og disse inkluderer komprimerte gasser, syrer og gjenstander som elektrosjokkvåpen og tasere som har som formål å immobilisere eller sjokke.

Engangslightere

Lightere som er av engangstypen og ikke har fakkel, er tillatt å ta med på flyet i håndbagasjen og må være kun for personlig bruk.

Tørris

Å transportere tørris er tillatt hvis godkjent av ditt valgte flyselskap. Vanligvis kan opptil 2,5 kilo tørris lagres i din innsjekkede bagasje, så lenge den blir brukt for lettbedervelige varer som ikke er oppført som farlige gjenstander eller kjemikalier. Tørris bør lagres slik at karbondioksid kan slippe ut, og pakken bør være merket «tørris» eller «solid karbondioksid» og med klar merking at nettovekten er 2,5 kilo eller mindre. Som med andre uvanlige gjenstander, kontroller med ditt spesifikke flyselskap for mer informasjon.

E-sigaretter

E-sigaretter er tillatt for personlig bruk, men de kan ikke brukes om bord. I tillegg må eventuelle ekstra batterier inkludert med e-sigaretten være fullt innelukket slik at de ikke kortslutter. Det er mot flysikkerhetsregler å lade opp e-sigaretter og batterier mens om bord i et fly.

Skytevåpen

Skytevåpen kan ikke transporteres på noen flyvninger, fra eller internt i Canada, da de kan medføre alvorlig personskade eller skade på flyet.

Gassbeholdere

Hvis du ønsker å transportere luft- eller oksygenbeholdere for medisinske formål må du først få samtykke fra flyselskapet ditt. Andre beholdere som kan være tillatt inkluderer gassbeholdere brukt for drift av mekaniske legger og ytterligere beholdere kan legges til som ekstra under varigheten av reisen din. Eksakte spesifikasjoner for å bære med seg beholdere bør kontrolleres med flyselskapet ditt.

Geleer, spraybokser og væsker

Flyselskaper har svært spesifikke regler om transport av væsker og andre flytende midler og geleer. Du kan ta med deg beholdere på 100 ml eller mindre i håndbagasje. I denne rasjonen må du inkludere alle ikke-faste matvarer eller personlige gjenstander. Beholdere må kunne plasseres i en gjennomsiktig og forseglbar pose som kan romme 1 liter eller mindre. Alle tillatte geleer, spraybokser og væsker over 100 ml kan lagres i innsjekket bagasje i flyets lasterom. Håndbagasjegjenstander som er tillatt inkluderer babymat og morsmelkerstatning, vann og juice. Når du reiser med et lite barn under 2 år, har du tillatelse til å ta med is- og gelepakker for å holde babygjenstandene avkjølte. Brystmelk er også tillatt i kvantiteter på over 100 ml, sammen med nødvendige avkjølingspakker.

Krølltenger

Reglene spesifiserer at du har tillatelse til å ta med deg en krølltang som inneholder hydrokarbon gass. Det er imidlertid viktig å sikre at sikkerhetsdekselet er godt tilpasset over oppvarmingsdelen av gjenstanden, og du kan ikke ta med deg gasspåfyll om bord i flyet eller bruke krølltangen mens du er om bord på flyvningen.

Varmeproduserende gjenstander

Underlagt bekreftelse fra flyselskapet, har du tillatelse til å transportere varmeproduserende gjenstander. Disse kan inkludere loddeutstyr eller spesiallamper, men det varmeproduserende elementet eller batteriet må imidlertid fjernes først. Batteriet må lagres på en slik måte at det eliminerer kortslutning.

Brennbare eller eksplosive enheter eller substanser

Strenge regler er på plass på canadiske flyvninger med hensyn til transport av brennbare eller eksplosive enheter og kjemikalier. Slike enheter inkluderer fyrverkeri, ammunisjon eller enhver gjenstand som potensielt kunne medføre alvorlige personskader eller kompromittere flyets integritet.

Gjenstander med skarpe spisser eller kanter

Gjenstander med skarpe spisser eller kanter som kan brukes til å påføre alvorlig personskade er fullt ulovlige, og dette kan inkludere gjenstander som sverd, økser og tapetkniver.

Medisinske og ikke-radioaktive medisinske gjenstander

På flyvinger til Canada har du tillatelse til å transportere medisinske og ikke-radioaktive gjenstander, men kvantiteten på hver gjenstand må ikke være over 0,5 kilo eller 0,5 liter. Utslippsventilene på alle spraybokser må ha en hette eller lignende metode for innelukking i tilfelle innholdet blir sluppet ut ved et uhell. Det er tillatt å bære med seg en kombinert maksimumvekt på 2 kilo eller 2 liter med medisinske og ikke-radioaktive gjenstander og toalettsaker.

Personlig pleiegjenstander

Toalettsaker og personlig pleiegjenstander er tillatt å transporteres i håndbagasje, men må samsvare med reglene for geleer, spraybokser og væsker. For innsjekket bagasje kan nettomengden av hver gjenstand ikke være mer enn 0.5 liter eller 0,5 kilo. Spraybokser til hjemme- eller sportsbruk er kun tillatt i innsjekket bagasje. På spraybokser må utslippsventilen ha en beskyttelsesmetode for å forhindre utslipp av innholdet ved et uhell. Maksimal tillatt total av personlig pleie- og ikke radioaktive medisinske gjenstander er 2 kilo eller 2 liter.

Bærbare elektroniske enheter

Det er viktig å kontrollere med ditt spesifikke flyselskap med hensyn til bærbar elektronikk som datamaskiner, kameraer og spillutstyr. Visse flyselskaper vil tillate deg å bruke godkjente elektroniske enheter i flymodus mellom gatene og under take-off og landing. Disse gjenstandene kan inkludere bærbare datamaskiner, nettbrett, spillkonsoller og videokameraer. Mobiltelefoner er også regnet som elektroniske gjenstander, og når flyet er i bevegelse før take-off har du ikke tillatelse til å utføre mobilsamtaler.

Visse enheter er ikke tillatt til enhver tid, da de vil forstyrre flyvningens kommunikasjons- og navigeringssystemer. Bærbare elektroniske enheter er underlagt håndbagasjeregler og bør stues sikkert bort under take-off og landing. I tillegg må passasjerer ikke bruke enheter med øreplugger eller hodetelefoner under take-off og landing.

Radiolegemidler

Passasjerer som har radiolegemidler i kroppen som et resultat av kirurgi eller medisinske prosedyrer har tillatelse til å fly.

Utstyr av sikkerhetstype

Underlagt samtykke fra flyselskapet ditt, har du tillatelse til å bære med deg utstyr av sikkerhetstype i innsjekket bagasje. Dette kan inkludere pengeskrin og attachékofferter, og du bør sjekke før du reiser angående spesifikke regler med hensyn til disse artiklene.

Selv-oppblåsbare personlige enheter

Én selv-oppblåsbar personlig sikkerhetsenhet kan bæres med underlagt flyselskapets samtykke. Dette inkluderer enheter som en livbøye med to patroner som inneholder karbondioksid eller annen gass, og to ytterligere ekstra kan transporteres.

Tjenestedyr

Dyr som gir menneskelig assistanse som tjenestedyr er tillatt på flyvninger med 30 eller flere passasjerseter. De må bli i kabinen og må ha blitt spesialtrent av en regulert institusjon for tjenestedyr for dette formålet.

Små gassbeholdere

Det er tillatt å bære med seg opptil 4 beholdere av liten størrelse som inneholder karbondioksid eller annen passende gass, underlagt samtykke fra flyselskapet. Reglene spesifiserer at du ikke må gå over 50 ml med vannkapasitet per beholder, og det er viktig å kontrollere spesifikasjoner med ditt valgte flyselskap.

Rullestoler og diverse batteridrevne mobilitetshjelpemidler

Flyselskaper må følge strenge tilgjengelighetsregler for passasjerer, så ta kontakt med ditt spesifikke flyselskap for å gjøre arrangementer på forhånd og kontroller spesifikasjoner for transport av rullestoler eller lignende batteridrevne mobilitetshjelpemidler.

Arbeidsverktøy

Arbeidsverktøy som kan medføre alvorlig personskade eller kompromittere flysikkerheten er strengt forbudt, og dette kan inkludere gjenstander som sager, spikre eller kubein.

Diverse

Visse andre farlige varer kan være tillatt avhengig av omstendighetene. Dette kan inkludere pakker som inneholder flytende nitrogen, drivstoffcellemotorer eller ikke-smittsomme prøver, og det er svært viktig at du kontrollerer reglene før du flyr, med flyselskapet eller passende regulerende canadisk transportbyrå.

Konklusjon

Det er mange regler og reguleringer å vurdere når du bestemmer deg for hvilke gjenstander du skal ta om bord på flyvningen din til Canada. Sjekk med flyselskapet ditt før du reiser eller spør en ansatt før du har sjekket inn eller gått om bord i flyvningen din hvis du ikke er sikker på reguleringene.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA