Hva er tidslinjene for behandling av kanadisk eTA?

Publisert: Oct 07, 2019 | Tags: Canada eTA venter, Canada eTA-søknadsskjema, Canada eTA Processing

Introduksjon

Tidslinjer for behandling av kanadisk eTA kan variere basert på et antall faktorer. Majoriteten av eTA-søknader godkjennes i løpet av noen minutter, men det er likevel vanlig at noen søknader krever ytterligere behandling som kan ta uker, og i spesielle tilfeller, måneder, å behandle. Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) vil regelmessig sende e-postvarslinger med oppdateringer om status på søknaden din, så vel som om du behøver å sende ytterligere dokumentasjon for å støtte søknaden din, eller, i sjeldne tilfeller, delta på et personlig intervju ved et kanadisk konsulat eller en ambassade.

Hvilke opplysninger på søknaden min vil påvirke behandlingstidslinjene for eTA?

Det er enkelte faktorer som sannsynligvis vil føre til behandlingsforsinkelser, og disse er relatert til forskjellige deler av søknadsskjemaet, slik som Forutsetningsopplysninger, Informasjon om søker, Personlige detaljer, Informasjon om ansettelse og Bakgrunnsspørsmål. Søknadsopplysningene som mest sannsynlig vil utløse ytterligere undersøkelse er søm følger:

 • Tidligere avvisning av et kanadisk visum eller nektet innreise til Canada
 • Annen tidligere immigrasjonshistorie i Canada, eller i et land som har en avtale om deling av opplysninger med Canada
 • Å oppgi feil passinformasjon
 • Å ha statsborgerskap fra flere land
 • Tidligere kriminell bakgrunn i ethvert land
 • Tidligere medisinsk bakgrunn av å ha vært infisert med en smittsom sykdom
 • Å søke på vegne av en mindreårig som du ikke er i familie med

Andre ting å ta i betraktning om behandling av eTA-søknad

 • Kontroller nøye informasjonen du oppga på søknaden din, da feil kan forårsake forsinkelser, spesielt hvis du oppga feil passdetaljer eller kontaktinformasjon, slik som e-postadressen din.
 • Kontroller at e-postleverandøren din ikke har flagget e-poster fra IRCC som spam. Hvis dette er tilfelle, må du sjekke spam-mappen din for de relevante meldingene eller kontakte e-postleverandøren din for å sikre at de ikke blokkerer e-poster fra IRCC.
 • Hvis 72 timer har gått siden du søkte om en eTA, og du ennå ikke har mottatt en oppdatering, kan du sjekke status på din eTA-søknad eller kontakte oss for å finne ut status på søknaden din.
 • En gyldig og godkjent eTA er påkrevd før du går om bord i flyet ditt til Canada. Å ikke ha en eTA på flyplassen vil derfor resultere i at du blir nektet ombordstigning på et fly som skal til Canada. I noen tilfeller kan søkere oppnå godkjenning på noen minutter etter å ha søkt på nett på flyplassen, men reisende bør ikke risikere å utsette søknaden sin, og bør planlegge på forhånd ved å søke minst én til to uker før avreise.

Konklusjon

Med tanke på at behandlingstidslinjer for eTA har et bredt spekter av variasjon, anbefales søkere å søke så tidlig som mulig. En eTA utstedes for en periode på fem år, eller til datoen passet utløper, avhengig av hva som kommer først. Søker har derfor ikke mye å vinne på å sende inn eTA-søknadene sine for tett opp til reisedatoen deres til Canada.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA