Hva er min eTA-status?

Publisert: Sep 12, 2018 | Tags: Sjekk Canada eTA Application, Canada eTA Status

Innledning

Hvordan sjekker du status på eTA? Hvis du ikke er sikker på statusen, bør du sjekke hvordan du sørger for at eTA er gyldig for reisen til Canada. Du trenger eTA til reisen til Canada hvis du ankommer med fly og er fra et eTA-berettiget land. Denne artikkelen oppgir informasjon om hvordan du sjekker status på kanadisk eTA og en oversikt av mulige statustyper på eTA.

Hva er eTA?

En kanadisk eTA, eller elektronisk reiseautorisasjon, fungerer nesten på samme måte som et kanadisk visum. Den lar deg reise inn og ut av Canada som turist. Men ulikt visum, er den ikke fysisk. En eTA er elektronisk tilknyttet ditt passnummer. Du må søke om eTA på nett. Selv om prosessen tar flere måneder i sjeldne tilfeller, behandles og godkjennes de fleste eTA samme dag. Hvis søknaden ikke automatisk godkjennes, kan du sjekke status på søknaden på nett når du vil.

Er jeg berettiget for eTA.

Alle er ikke berettiget for eTA. Hvis du er statsborger i et land med visumfritak, er du berettiget for eTA. Lovlige innbyggere i USA er også berettiget for eTA. Hvis du er statsborger i USA, trenger du ikke eTA eller visum for å reise inn i Canada. Hvis du er statsborger i et land uten visumfritak til Canada, kan du ikke søke om eTA, men må søke om visum i stedet. Hvis du er usikker på hvilket dokument du skal søke på, kan du sjekke listen over berettigede nasjonaliteter her.

Hvordan sjekker jeg status på eTA?

Hvis du allerede har søkt om eTA, eller om du har en eksisterende eTA, kan du enkelt sjekke eTA-statusen på nett. Her blir du tatt til en side der du kan skrive inn informasjonen din og få status. For det første må du velge om du sjekker status på søknad eller gyldighet på eksisterende eTA. Du må også skrive inn passnummer, utstedelsesland, utstedelsesdato, og utløpsdato. Når du har angitt informasjonen, får du vite status på eTA. Det er fem mulige statuser for eTA statussjekk:

  • eTA finnes ikke: Dette betyr at du enten har angitt feil informasjon da du skulle sjekke status på eTA, som feil søknadsnummer, passnummer, passets utsteds- eller utløpsdatoer, eller at du faktisk ikke har sendt inn eTA-søknad. Hvis du nylig har sjekket at status er ‘eTA finnes ikke’ og du er 100 % sikker på at informasjonen du oppga for å sjekke status på eTA var riktig, betyr dette at systemet fortsatt kan være i et tidlig stadie i behandlingen av søknaden. Vent noen timer og sjekk systemet igjen.
  • eTA-søknad mottatt: Denne statusen er for søknader som er mottatt av det kanadiske innvandringssystemet, men ikke behandlet. Det kan ta alt fra noen minutter til noen uker før en søknad blir behandlet
  • eTA manuell gjennomgang: Hvis eTA-søknaden har utløst en manuell gjennomgang, får du sannsynligvis varsel om statusen og blir bedt om å oppgi ekstra dokumentasjon for å støtte eTA-søknaden, som skannet pass, kriminelt rulleblad fra politiet, eller andre dokumenter kanadisk innvandring trenger for å komme frem til en avgjørelse på søknaden.
  • eTA avslått: Hvis eTA-søknaden er behandlet og avslått, kan du ikke reise til Canada med eTA. Du kan fortsatt være berettiget til å søke om turistvisum for å besøke Canada. 
  • eTA godkjent: Godkjente eTA-søknader er gyldige i en periode på fem år, eller til passets utløpsdato, den av de som kommer først. En godkjent eTA garanterer ikke innreise til Canada, den endelige avgjørelsen hviler på kanadiske grensemyndigheter.  

Konklusjon

Å sjekke statusen på eTA er lett. Alt du trenger er pass, eTA-nummer eller eTa-søknadsnummer, en mobiltelefon eller datamaskin, og en internettilkobling. Hvis du er usikker på gjeldende status, bruk noen minutter på å sjekke den nå ved å gå til https://offisielle-canada-eta.no/sjekk-eta-status/ og sørg for at du har en gyldig eTA for avreise til Canada.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA