Hva er forskjellen mellom en eTA-referanse og et -søknadsnummer?

Publisert: Oct 01, 2019 | Tags: eTA-applikasjonsnummer, eTA referansenummer

Introduksjon

Søkere om kanadisk eTA bør være oppmerksomme på forskjellene mellom en eTA-referanse og et -søknadsnummer. Hvert nummer er relatert til spesifikke behandlingsfaser av en eTA-søknad. Denne artikkelen gir informasjon som først beskriver hvert nummer, så vel som forskjellene mellom de to numrene og hvordan de vil bli brukt basert på behandlingsfasen og status for en eTA-søknad.

Hva er et eTA-referansenummer?

Et eTA-referansenummer er en alfanumerisk streng på 10 tegn, som starter med bokstaven ‘V’, etterfulgt av ni sifre. For eksempel kunne referansenummeret V903001111 være et mulig eTA-referansenummer. De 9 sifrene er ikke tilfeldige, da sekvenstilleggene per søker, som antallet eTA-søkere, øker over tid. eTA-referansenummeret blir tildelt ved innsending av eTA-søknad.

Hva er et eTA-søknadsnummer?

På same måte er et eTA-søknadsnummer også en alfanumerisk streng med 10 tegn, men den starter med bokstaven ‘J’, etterfulgt av ni sifre. Et eksempel på et mulig eTA-søknadsnummer vil være J910151234. eTA-søknadsnummeret blir også tildelt i henhold til sekvensen av søknader som har blitt innsendt over tid.

Hva er forskjellen mellom de to?

Den viktigste forskjellen mellom de to er at et eTA-søknadsnummer kun blir utstedt til søkere som har en godkjent eTA. Et eTA-referansenummer genereres for hver søker, og forblir tilknyttet en søknad, uavhengig om søknaden er godkjent eller avvist. En annen forskjell er at de numeriske sekvensene varierer, da ikke alle eTA-søknader godkjennes, så det totale antall av eksisterende eTA-referansenumre vil alltid være større enn det totale antall eksisterende eTA-søknadsnumre.

Hvilket nummer bruker jeg når en eTA-søknad er godkjent?

For godkjente eTA-søknader, skal du bruke eTA-søknadsnummeret for å sjekke eTA-statusen din. Du kan også bruke eTA-søknadsnummeret når du sjekker systemet, men det vil være mindre relevant, i og med at du har en godkjent eTA. Hvis eTA-søknaden din er utløpt, vil du få beskjed via e-post, så vel som på verktøy for å sjekke eTA-status.

Hvilket nummer bruker jeg for å referere til en avvist eTA-søknad?

Avviste eTA-søknader vil ikke bli tildelt et eTA-søknadsnummer. Du må derfor bruke eTA-referansenummeret når du kontakter IRCC eller bekrefter status på en avvist søknad.

Hvilket nummer bruker jeg når en eTA-søknad nettopp har blitt sendt inn, fortsatt er på vent, eller under behandling?

Du kan få tilgang til søknader om kanadisk eTA som fortsatt er under behandling, på vent eller ikke ennå har mottatt en avgjørelse ved å bruke eTA-referansenummeret. Vennligst merk at du ikke kan redigere noe etter at søknaden er betalt for og sendt inn.

Konklusjon

Å vite forskjellen mellom et eTA-søknadsnummer og et eTA-referansenummer vil være nyttig når du kommuniserer med IRCC angående status på søknaden din, så vel som for å sjekke eTA-statusen på nett. Det er også nyttig å beholde begge numrene for tilgang til eTA-søknaden din i fremtiden, i tilfelle du blir bedt om å oppgi informasjon om tidligere innsendte eTA-søknader.

Dele

Facebook Twitter Youtube

Søk om Canada eTA

eTA er en påkrevd reiseautorisasjon for reisende som besøker Canada for turisme, forretninger eller gjennomfart.

Søk om Canada eTA

Tweets