Håndbok for å forstå kanadisk kultur

Publisert: Jul 14, 2020 | Tags: Kanadisk kultur, Canada eTA bruker

Introduksjon

Canada er USAs nabo i nord på det nord-amerikanske kontinentet. Canada er verdens nest største land i totale land- og vannområder, men er tynt befolket. Canada berører Atlanterhavet i vest, og Stillehavet i øst. Denne posisjonen gir Canada et frodig maritimt miljø i provinsene som berører havene. Den sentrale delen av landet er hjem til boreal barskog. Når det gjelder innbyggere, er canadiere svært gjestfrie og aksepterende overfor utenlandske besøkende, dette kan tilskrives det enorme antallet av immigranter fra andre kontinenter. Enten du reiser til Canada på et visum eller en eTA, her er noen aspekter ved kanadisk kultur som vil hjelpe deg få en bedre forståelse og verdsettelse av hva Canada kan tilby besøkende.

Språkmangfold i Canada

Canadas tospråklige historie kan tilskrives landets fortid som et land kolonisert av to europeiske supermakter. To språk snakkes normalt i landet, engelsk og fransk. Ordet Canada betyr et landsby- eller bosettingssystem. Over det siste tiåret har antall med engelsk som morsmål økt, mens antall med fransk som morsmål har sunket. For øyeblikket er mer enn 15 % av kanadiske innbyggere fortrolige med både fransk og engelsk språk.

Symbolisme i Canada

Det finnes universelle symboler som pleier å vises under offisielle og uoffisielle kanadiske arrangementer. Disse symbolene er antatt som generelle nasjonale kulturelle symboler. De tre hovedsymbolene som er koblet til Canada, er hockey, bevere og Det kongelige kanadiske ridende politi (The Royal Canadian Mounted Police).

Hockey – Hockey regnes som en nasjonal sport, som gir kanadiere en kilde for nasjonal stolthet. Sporten brukes til å understreke enheten og samhørigheten til de varierte lokalsamfunnene i Canada. Siden 1920, har nasjonale kanadiske hockeyteam for menn og kvinner vunnet 20 olympiske medaljer, 13 av dem gullmedaljer.

Bevere – Beveren har oppnådd respekt for sin arbeidsomhet. Bevere strever for å skape forseggjorte reirstrukturer fra pinner og leire. Beveren er et fredelig dyr, som har fred som en prioritet. Det er et ydmykt, flittig og ikke-aggressivt dyr, som regnes som spesielt på grunn av dets unike verdier.

Det kongelige kanadiske ridende politiet (The Royal Canadian Mounted Police (RCMP) – RCMP representerer kanadieres interesse for ydmykhet og flid. Kjerneverdiene som styrer disse symbolene fremover, er hardt arbeid, samarbeid, høflighet og tålmodighet. RCMPs insignia har et bøffelhode og det kanadiske lønnebladet, som i seg selv kan regnes som et annet eksempel på kanadisk symbolisme.

Kanadisk mat

Den kanadiske matindustrien er mangfoldig, men det er allikevel være nasjonalretter. Kanadiere er derimot stolte av lønnesirupen sin, som vil gi deg vann i munnen. Grunnen til at landet ikke har mange distinktive nasjonalretter er kanskje landets multikulturalisme. Immigranter fra andre land har introdusert sine autentiske oppskrifter og lagt til mangfoldet og utvalget av tilgjengelige matalternativer. Du vil finne et utvalg av restaurantalternativer i kanadiske byer av alle størrelser, noe som er et testamente for kanadisk mangfold og inkludering.

Kanadiske sesonger

Landet har fire distinkte sesonger. Været kan være kaldt, med is og snø i løpet av vinteren. Været om sommeren kan være varmt, men gjennomsnittlige temperaturer kommer vanligvis ikke over 80 grader Fahrenheit / 27 grader Celsius i midtsommermånedene.

Om vinteren engasjerer kanadiere seg i utendørsaktiviteter som snøbrettkjøring og skigåing. Våren og sommeren er ideell for kanadiere å ta del i turgåing og sykling. Under besøket ditt i Canada, kan du dra på stranden om sommeren, nyte de fantastiske blomstene som blomstrer om våren og se bladene endre farge om høsten.

Etikette i Canada

Hvis du ikke liker å si «unnskyld», vil du kanskje føle deg som en fisk på land i Canada. Kanadiere har rykte for å være rolige og høflige. Offentlig verdsetter de andre mennesker komfort, og alt som kan regnes som forstyrrende er ikke tolerert. Upassende oppførsel som løsgjengeri, å snike i køen, lage oppstyr, offentlig fyll og gatetrakassering regnes som støtende.

Derimot er kanadiere tolerante og ikke-konfronterende. Når du gjør noe som opprører dem, vil de holde avstand. De fleste kanadiere sier unnskyld, selv når det ikke er noen grunn til å unnskylde.

Individuelle rettigheter og uttrykk

Canada streber etter å skape et miljø der alle kjønn behandles likeverdig. Canada er ett av de få landene som lar statsborgerne sine identifisere seg som transkjønnet ved å merke av kjønn med en «X» i passene sine. Canada er også ett av de få landene som har legalisert kjønnsnøytralt ekteskap.

Natur i Canada

Canada er avslappet og har en mangfoldig kultur, Hvis du ønsker å oppleve roen ved kanadisk natur, reis utenfor byene.

Det er et stort område med urørt villmark som er tynt befolket og ideelt for natursøkende. Reisende kan vandre over en isbre i Rocky Mountains, vandre gjennom blomstrende kystregnskog på Vancouver Island, eller padle i kano over Lake Ontario.

Konklusjon

Canada er et geografisk rikt land som tilbyr reisende muligheter til å utforske både urbane og landlige områder. Mangfoldet ved geografien og menneskene i Canada skaper en gjestfri atmosfære for alle reisende.