GCKey-forespørsel, hva betyr dette?

Publisert: Dec 04, 2019 | Tags: Canada eTA venter, GCKey forespørsel

Introduksjon

En eTA-søknad behandles typisk innen minutter etter innsendelse. Det er derimot tilfeller der en søknad krever manuell behandling av IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada – Immigrasjon, Flyktninger og Statsborgerskap Canada). I disse tilfellene vil en søker bli gitt beskjed innen et par timer eller dager om IRCCs forespørsel om ekstra informasjon eller dokumentasjon for å støtte en eTA-søknad. Denne forespørselen om ytterligere dokumentasjon eller informasjon kommer i form av en GCKey-forespørsel.

Hva er en GCKey?

En GCKey er den digitale identifikasjonen brukt av de kanadiske myndighetene for å administrere kanadiske eTA- og visumsøknader. En GCKey lar søkere bruke IRCCs onlinetjenester for å sende inn dokumenter og annen informasjon. Majoriteten av eTA-søknader vil ikke bli påkrevd å opprette en GCKey, kun de søkerne som har blitt kontaktet av IRCC om en ventende eTA-søknad vil måtte opprette en GCKey.

Hva er årsakene til en GCKey-forespørsel?

De vanligste typene av GCKey-forespørsler er relatert til tidligere kriminelle rulleblad. IRCC kan ofte be eTA-søkere med tidligere kriminell historie om å oppgi politiattester, klarering, løslatelsessertifikater eller andre dokumenter som støtter at dommen er utført og at all nødvendig innsettelsestid er utført. Det er også tilfeller der IRCC kan sende en GCKey-forespørsel om ytterligere informasjon til en eTA-søker om det er potensielle immigrasjonsbekymringer eller risiko for smittsomme sykdommer avslørt av reisen på eTA-søknadsskjemaet. I omstendigheter der en søkers medisinske historie kan være bekymringsverdig, kan IRCC be om et sertifikat på en medisinsk undersøkelse fra søkeren. Disse undersøkelsene kan kun utføres på akkrediterte medisinske sentre anerkjent av IRCC.

Hvorfor bør jeg svare på en GCKey-forespørsel?

IRCC vil sende en e-post til søkeren med en tidsfrist for når de støttende dokumentene må mottas. Hvis dokumentene ikke er mottatt innen tidsfristen, vil IRCC avgjøre søknaden basert på den tilgjengelige informasjonen. Med utilstrekkelig informasjon, er det sannsynlig at IRCC vil ta en negativ avgjørelse og avvise eTA-søknaden. Søkere bør derfor etterstrebe å svare på forespørselen så snart som mulig, for å forbedre sannsynligheten for å få sin eTA-søknad godkjent.

Hvordan svarer jeg på en GCKey-forespørsel?

Søkere skal ikke svare på GCKey-forespørsler via e-post. Alle forespurte dokumenter må sendes inn via IRCCs onlineportal. Søkere kan opprette en konto for å svare og sende inn dokumenter for GCKey ved å besøke følgende lenke: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/account.html. Klikk på alternativet for å registrere en ny konto. Du vil så bli bedt om å oppgi et brukernavn og passord, så vel som å sette opp sikkerhetsspørsmål for kontoen din. Hvis du tidligere har meldt deg på for GCKey, kan du bruke en eksisterende konto og legge til en ny sak med referansenummeret gitt av IRCC i den mest nylige e-posten med GCKey-forespørsel.

Etter at GCKey-kontoen er opprettet, må søkeren lenke sitt eTA-søknadsnummer, som vanligvis starter med bokstaven «V», til kontoen sin. Dette kan gjøres ved å klikke på alternativet for «Lenke eTA-søknad til denne kontoen». Når søknaden har blitt lenket, vil listen over dokumenter forespurt av IRCC bli vist til brukeren. Sørg for at alle opplastede dokumenter samsvarer med kravene for opplastning av filer, og er fullstendig lesbare.

Kan jeg reise til Canada etter å ha lastet opp de forespurte dokumentene?

Nei, mens IRCC vurderer din eTA-søknad regnes det fortsatt som at du ikke innehar en gyldig eTA. Du bør derfor ikke forsøke å gå om bord en flyvning til Canada, da du vil bli nektet ombordstigning, eller vil bli nektet innreise til Canada.

Hva kan jeg gjøre om jeg opplever problemer med opplasting av GCKey-dokumenter?

IRCC-systemer har regelmessige vedlikeholdsperioder og nedetid. Dersom søkere opplever problemer med å laste opp dokumentene sine, kan de kontakte IRCC på Twitter eller kan kontakte kanadiske myndigheters tekniske støtteteam.

Hvordan kan jeg tilbakestille GCKey-passordet mitt?

Du kan tilbakestille GCKey-passordet ditt ved å besøke følgende lenke: https://clegc-gckey.gc.ca/j/eng/l og velge ‘Glemt passordet ditt?’

Du vil bli bedt om å oppgi svar på sikkerhetsspørsmålene du valgte da du opprettet GCKey-kontoen din. Etter å ha gitt de riktige svarene, vil du kunne opprette et nytt passord.

Hva kan jeg gjøre om jeg har glemt GCKey-brukernavnet mitt?

Det er ingen måte å gjeninnhente et tapt GCKey-brukernavn. Derfor, om du har mistet eller glemt GCKey-brukernavnet ditt, vil du måtte opprette et nytt ved å besøke følgende side, og velge alternativet mest relevant for din situasjon: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/register.html

Konklusjon

Majoriteten av eTA-søkere mottar sin godkjente autorisasjon innen minutter etter at de har søkt. Det er derimot tilfeller der noen søknader krever manuell behandling, og en GCKey-forespørsel fra IRCC er sannsynlig. Hvis søkere mottar en GCKey-forespørsel, bør de ha som mål å svare med den passende støttende dokumentasjonen før tidsfristen, da IRCC vil avgjøre en eTA-søknad uavhengig om GCKey-forespørselen har mottatt et svar fra søkeren.