Få det riktige visumet eller eTA for Canada

Publisert: Oct 14, 2019 | Tags: Canada eTA Kvalifisering, Canada eTA Krav, Canada Visa

Introduksjon

Siden introduksjonen av eTA i 2016, er besøkende som tidligere reiste visum-fritt til Canada nå påkrevd å innhente en godkjent eTA eller et visum før de går om bord i et fly til Canada. Å få det riktige visumet eller eTA for Canada for dine reiseformål, vil være avhengig av faktorer som passet eller reisedokumentet du bruker for å reise, landet du er statsborger av eller din nasjonalitet, så vel som hvilken type transport du bruker til Canada. En besøkende til Canada trenger ikke både en eTA og et besøkende- eller overgangsvisum, men kun ett av de tre, avhengig av reiseformålet. Hvis den reisende har et eksisterende besøksvisum, vil de ikke trenge en eTA for å besøke Canada for korte turist- eller forretningsformål under seks måneder. Før du søker om en eTA, kontroller passet ditt for eksisterende kanadiske besøks- eller overgangsvisum. Alternativt, hvis du tror du kan ha søkt om en eTA tidligere, kan du sjekke status på en eksisterende eTA online.

eTA-kvalifiserte reisende

Reisekrav for transitt

Besøkende til Canada kan gå gjennom eTA-kravene for å avgjøre om de innehar et pass fra et visumfritatt land. Disse reisende vil ikke trenge en eTA hvis de har transitt gjennom Canada via tog, buss, båt eller cruiseskip. En godkjent kanadisk eTA vil være påkrevet ved transitt via fly.

Reisekrav for turisme eller forretninger

En godkjent eTA vil være påkrevet hvis en reisende som innehar et pass fra et visumfritatt land planlegger å besøke Canada for turisme eller forretninger i opptil seks måneder.

Brasilianske statsborgere som har et amerikansk ikke-immigrant visum eller som tidligere har innehatt et kanadisk visum i de siste 10 årene, er også kvalifisert til å søke om en eTA ved ankomst via luften. Ved ankomst via hav eller land, må innehavere av brasilianske pass søke om det kanadiske visumet som er mest relevant for deres reiseformål.

eTA-fritatte reisende

Reisekrav for transitt, turisme og forretninger

Personer med permanent oppholdstillatelse i og statsborgere av Canada, amerikanske statsborgere og innbyggere, franske statsborgere som bor i Saint Pierre og Miquelon, så vel som innehavere av et kanadisk visum, besetningsmedlemmer og besøkende medlemmer av bevæpnede styrker trenger ikke en eTA eller et visum for innreise Canada. Ikke-kanadiske statsborgere eller personer med permanent oppholdstillatelse kan måtte ha et visum for å utføre ikke-turist- eller andre forretningsrelaterte aktiviteter som ikke passer inn i omfanget av tillatte aktiviteter for eTA-fritatte reisende. For mer informasjon om kanadiske visumkrav, vennligst besøk https://www.canada.ca/en/services/immigration-citizenship.html

Reisende som trenger visum

Reisekrav for transitt, turisme og forretninger

Alle andre reisende som ønsker å besøke Canada og som ikke er fra et eTA-fritatt eller visumfritatt land, må søke om det relevante kanadiske visumet.

Besøksvisum

Ikke-eTA-kvalifiserte og ikke-eTA-fritatte reisende vil trenge et kanadisk besøksvisum hvis de skal være i Canada i mer enn 48 timer, eller selv mindre enn 48 timer hvis de er i transitt gjennom Canada med fly. Disse reisende vil også trenge et kanadisk besøksvisum hvis de kommer inn i Canada via buss, bil, tog, båt eller cruiseskip.

Transittvisum

Et kanadisk transittvisum er påkrevd hvis en ikke-eTA-fritatt eller ikke-eTA-kvalifisert reisende ikke har et gyldig besøksvisum, og er på en flyvning som enten stopper i Canada i 48 timer eller mindre, eller stopper ved en kanadisk flyplass på vei til et annet land.

Konklusjon

Typen kanadisk visum eller eTA du vil trenge avhenger av din type transport inn i Canada, så vel som på ditt statsborgerskap i visumfritatte eller eTA-fritatte land. Når du reiser til Canada, sørg for at du har den korrekte autorisasjonen før starten av reisen din. Du kan sjekke om du er fra et visumfritatt eller eTA-kvalifiserende land ved å gå gjennom de kanadiske eTA-kravene.

Dele

Facebook Twitter Youtube

Søk om Canada eTA

eTA er en påkrevd reiseautorisasjon for reisende som besøker Canada for turisme, forretninger eller gjennomfart.

Søk om Canada eTA

Tweets