De beste landemerkene å besøke i Canada

Publisert: Jun 18, 2021 | Tags: Canada turisme, Canada eTA

Canada tilbyr reisende et antall urbane severdigheter og anerkjente naturperler. Canadas utstrekning og rike kulturelle historie har utviklet det til et gjestfritt og mangfoldig land. Denne guiden gir reisende noen av de beste landemerkene de bør vurdere å besøke på deres neste reise til Canada.

Å reise til Canada

Før du lager en liste over landemerker du må besøke i Canada, er det en god idé å gjøre deg gjent med regelverket for innreise til landet. På lignende måte som når du reiser til andre land, må du ha en reiseautorisasjon, slik som et visum eller et visumfritak, for å reise inn i landet. Canada tilbyr turister og forretningsreisende to typer reiseautorisasjon. Det ene er en eTA, som står for Elektronisk reiseautorisasjon (Electronic Travel Authorization), og det andre er et canadisk besøkende-visum.

En Elektronisk reiseautorisasjon (eTA) er for visumfritatte reisendes innreise til Canada, kun med fly. Visumfritatte reisende trenger ikke en eTA hvis de ankommer Canada med skip, tog eller bil. Kun passinnehavere fra omtrent 60 land er kvalifiserte for å søke om en eTA. Når godkjent, vil din eTA være koblet til passet ditt, og du vil måtte presentere den for de canadiske grensetjenesteansvarlige når du reiser inn i Canada. Hvis passet ditt utløper, vil din eTA også utløpe, og du vil måtte søke på nytt. Din eTA tillater deg å besøke Canada i opptil 6 måneder. Når du er i Canada wil du ikke trenge din eTA for å reise rundt i landet. Ha i tankene at din eTA ikke garanterer innreise til Canada.

Den andre typen reiseautorisasjon er for reisende som ikke er kvalifiserte for en eTA. Et canadisk visum er nødvendig hvis du reiser til landet via fly, buss, bil, tog eller cruiseskip. Hvis du reiser fra USA, trenger du bare passet ditt. Reisende fra andre land vil derimot også trenge sitt canadiske visum. Hvis du skal til Canada for å jobbe eller studere, trenger du også dine gyldige visum-dokumenter. Hvis du har familiemedlemmer i Canada, kan du være kvalifisert for et supervisum, som tillater deg å besøke i opptil 2 år av gangen.

Det er ulovlig å forsøke å oppnå innreise til Canada uten den riktige dokumentasjonen, og å bli tatt mens du forsøker dette kan føre til tid i fengsel og bøter, samt restriksjoner på å få innreise i Canada på et senere tidspunkt. Uansett hvor du reiser fra, er det best å gå gjennom de riktige kanalene for å på den nødvendige reiseautorisasjonen, enten det er en eTA eller visum, slik at du lovlig kan besøke Canada. Når du er i landet, kan du vurdere å besøke landemerkene nedenfor.

Niagara Falls

Et besøk til Canada ville ikke være komplett uten en tur til ett av verdens mest berømte fossefall. I tillegg til de massive fossefallene, finnes det et naturreservat med stier. Du kan også ta en «Maid of the Mist»-båttur for å få en nær titt på, og føle kraften fra fossefallet. Fullfør besøket ditt med et stopp på ett av de nærliggende kasinoene eller én av vingårdene.

Prince Edward Island

Ulikt ståket og maset ved mange andre canadiske severdigheter, tilbyr Prince Edward Island muligheten til å oppleve naturen på landsbygden, inkludert omfattende sveipende utsikter over grønne åser, sandsteinsklipper og grønlandsselene som kaller øya sitt hjem. Og du vil så klart ikke gå glipp av å prøve den lokale sjømaten, inkludert Prince Edward Island-blåskjellene (PEI), som har fått navn etter øya.

CN Tower

Plassert i Toronto, CN Tower er et ikonisk landemerke på byens horisont. Det stiger 553 meter opp i luften og da det åpnet i 1984, var det verdens høyeste tårn. På toppen er det et observasjonspunkt som gir deg den mest fantastiske utsikten over Toronto, og du vil kanskje også nyte et måltid i den 360 grader roterende restauranten. Tårnet er like fantastisk om kvelden, når det lyses opp i et utvalg av vakre farger.

Gamle Quebec

Quebec i seg selv er en strålende by med et antall av turistaktiviteter. En tur til Gamle Quebec er noe besøkende bør vurdere. Området er prydet av historiske bygninger og er på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du besøke Citadel, Place d’Armes og Rue de Tresor for lokal kunst. Du vil være på St. lawrence-elven, og kan også besøke Fairmont le Chateau Frontenac.

Ottawas Parliament Hill

Ottawa mangler ikke steder å besøke. Parliament Hill er ett spesifikt sted som bør oppleves. I tillegg til å se på og besøke de arkitektonisk fantastiske parliamentbygningene, er dette også stedet for å se vaktskiftet. Du kan også ta en titt på Peace Tower og Centennial Flame, som ble tent i 1966. Det finnes også en skulpturhage og gangstier langs elven.

Churchill, Manitoba

Churchill, Manitoba er hvor den årlige isbjørnmigrasjonen finner sted. Her tar isbjørner veien fra land til isen på Hudson Bay. Hver høst åpner byen dørene til turister som vil se bjørnene, og de tilbyr kjerreturer så du kan se dyrene på en trygg måte. Det beste tidspunktet for å se dem er i oktober og november.

Victorias Inner Harbour

Rett på vannet, Victorias Inner Harbour har blitt utviklet for å skape et vakkert område for å gå rundt, se på gateartister, spise på lokale restauranter eller handle. Emperess Hotel ligger midt i området. Hotellet er et sted som har vært vertskap for konger og dronninger i flere generasjoner.

Bay of Fundy

Plassert mellom New Brunswick og Nova Scotia, området innehar den største forskjellen mellom lavvann og høyvann noe sted i verden, opptil imponerende 19 meter. Det er mer enn nok av klipper og steinformasjoner du kan se dette underet fra, og mange stier.

Whistler Ski Resort

Hvis snø-sport er blant dine lidenskaper, må du besøke Whistler, der du kan stå på ski, kjøre snøbrett eller gå på truger på flere forskjellige stier for alle ferdighetsnivåer. Du kan også nyte kjøring med snøskuter på feriestedet. Dra inn til byen for museer, kultur og unike måltidsopplevelsesdestinasjoner for Whistlers urbane aktiviteter.

St. John’s kunstnerkoloni

Plassert Newfoundland og Labrador, St. John’s er en unik destinasjon. Husene er ikonisk fargede bosteder som har vært en inspirasjonskilde for kunstnere i generasjoner. Mange kaller dette den beste byen i Canada, og det er også den eldste. Det er flere steder på Water Street, men det er også Cape Spear-fyrtårnet og nærliggende alternativer for å oppleve lokal og historisk kultur.

Vancouver

Ofte helt på toppen av listen over verdens beste steder å bo, Vancouver er en populær destinasjon på den canadiske vestkysten. Byen har flere urbane og kyst-attraksjoner. Den er også nær områder med naturlig skjønnhet.

Tofino

Canada har et strandområde kjent som Tofino. Tofino er på Vancouver Island og har flere forskjellige strender, inkludert Long Beach og Chesterman Beach. Du kan padle i kajakk og svømme her, og det er også steder du kan campe. Det er også en populær destinasjon for å oppleve canadiske fiske-taco.

Gros Morne nasjonalpark

Inne i Long Range Mountains, Gros Morne nasjonalpark er stedet for gåturer og å oppleve naturen når du besøker Canada. Tablelands tilbyr besøkende flere stier. Gros Morne tilbyr også cruise på Western Brook Pond. Parken kan finnes mellom Newfoundland og Labrador det er andre utendørsaktiviteter i de omkringliggende områdene.

Gamle Montreal

Reisende kan oppleve den gammeldagse arkitekturen og historiske canadiske bygninger ved å besøke Montreal, som viser frem Canadas sterke franske påvirkning. I tillegg til undergrunnsbyen som er klar for deg å utforske.

Konklusjon

Canada er et gjestfritt land som tilbyr reisende berømte landemerker å besøke, både gamle og nye. Enslige, par og familier kan skreddersy sin reiserute for å passe deres reisebehov best, og Canadas appell til alle typer reisende sikrer at det er liten sjanse for skuffende opplevelser.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA