De beste byene å besøke i Canada

Publisert: Oct 18, 2021 | Tags: Canada Visa, Canada eTA, Turisme i Canada

Enten du ser etter en levende, kosmopolitisk by eller et stille, pittoresk sted, har Canada dem alle. Med verdens nest største landmasse og 38. største befolkning (36,5 millioner – litt over halvparten av Storbritannia), kan det beskrives som ganske tynt befolket. Den store majoriteten av folk bor langs den sydlige grensen mot USA i provinsene Ontario, Quebec, British Colombia og Alberta, med 40 % i Ontario alene. Canada er et sted å besøke når som helst på året. Enten det er for å slappe av ved en innsjø en solfylt ettermiddag eller stå på ski i Rockies. Før du planlegger besøket ditt, bør du få en forståelse av canadiske innreisekrav.

Trenger jeg et visum for innreise til Canada?

Hvis du reiser fra et landssom er visumfritatt, trenger du kun passet ditt for å reise inn i Canada, men hvis du flyr inn til en canadisk flyplass, vil du også behøve en eTA, som står for Elektronisk reiseautorisasjon. Prosessen for å søke om en eTA er ganske enkel. Du bør sende inn søknaden din flere uker eller måneder før din planlagte avreise. Du vil vanligvis motta en avgjørelse om søknaden din innen 72 timer etter at du har sendt den inn. Merk at en eTA er koblet til passet ditt, så hvis du mister det eller det utløper, må du søke om en ny eTA.

Hvordan kan jeg søke om et canadisk visum?

Hvis du trenger et visum, kan du søke på nett på nettstedet til de canadiske myndighetene. Du vil måtte oppgi biometrien din, inkludert et bilde av deg og fingeravtrykkene dine, samt betale et søknadsgebyr. Biometrisk informasjon blir gitt på et lokalt tjenestepunkt for innhenting, som vil kreve at du setter opp en avtale. Du vil motta et brev som forteller deg når og hvor du skal gjøre dette, og du har 30 dager fra datoen på brevet til å oppgi biometrien din.

Du kan bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon eller delta på et intervju. I tillegg kan du også måtte trenge en medisinsk undersøkelse eller en politiattest. Alt dette vil forklares for deg i kommunikasjon fra Immigrasjon, flyktninger og statsborgerskap, Canada (IRCC). Hele søknadsprosessen bør ta rundt tre eller fire uker å fullføre, så sant du raskt oppgir all nødvendig informasjon. Hvis vellykket, vil visumet bli stemplet inne i passet ditt. Hvis søknaden din ikke er vellykket, vil du få beskjed om grunnene med råd om hva alternativene dine er.

Når du ankommer Canada med et visum, vil du få fingeravtrykkene dine sjekket for å bekrefte at du er personen i passet, og hvis det er noen uoverensstemmelser med dette eller med dokumentasjonen din, vil du bli nektet innreise, så det er kritisk at du gjør alt riktig. Du vil vanligvis få tillatelse til å bli i Canada i opptil seks måneder, men grensetjenestebetjenten kan variere dette for å passe formålet for besøket ditt.

Hva skjer etter at jeg får min eTA eller mitt visum?

Når du har innhentet din canadiske eTA eller ditt visum, kan du begynne å vurdere et antall av følgende steder for reiseplanen din. Denne listen er ikke fullstendig, men gir mer populære alternativer som har blitt favoritter for turister opp gjennom årene.

Victoria, BC

Hovedstaden i British Columbia, Victoria, ligger på sydspissen av Vancouver Island. Den er berømt for elefantselene sine og er et flott sted for hvalsafari. Mens du er der må du besøke Inner Harbour og China Town. British Columbias Legislative Assembly er et fint eksempel på neo-barokk arkitektur, rett ved Inner Harbour Causeway.

Vancouver, BC

Hva noen beskriver som det beste stedet i verden å bo, Vancouver er unikt plassert, med et bakteppe av fjell, innsjø- og kyststrender, og den største fiskehavnen i Canada. Granville Island er et sted å besøke for den eklektiske blandingen av gatecafeer og restauranter fylt av sjømat, fersk fra Stillehavet, og Public Market flyter over av fisk, kjøtt, frukt og grønnsaker, alle fra lokale kilder. For de som liker å stå på ski, ligger Grouse Mountain Ski Resort kun 12 km nord for byen, og 110 km videre nord er den berømte Whistler Resort.

Edmonton, AB

Albertas hovedstad, Edmonton, er plassert midt i provinsen på North Saskatchewan River. Den er innen enkel rekkevidde for Elk Island National Park der elg og bison vandrer fritt. Siden den er så langt nord, drar byen fordel av lange sommerdager, men også lange, kalde vinternetter. Den er en moderne by med få gamle bygninger, men verdt å merke seg er Ford Edmonton Parks levende historiemuseum.

Saskatoon, SK

Omtrent 520 km øst for Edmonton ligger Saskatoon. Her kan du ta en elvebåttur langs South Saskatchewan River gjennom Meewasin Valley, der Wanuskewin Heritage Park er plassert, med utstillinger om den innfødte urinnvånerkulturen. Saskatoon har den nest største befolkningen av Første nasjons-personer i Canada, etter Winnipeg. Det er flere provinsparker rundt Saskatoon, inkludert Beaver Creek Conservation Area og Saskatoon Forestry Farm Park & Zoo øst for elven.

Winnipeg, MB

Hovedstaden i Manitoba, Winnipeg, er den største byen i provinsen, med en befolkning på litt over 700 000, 12 % av dem Første nasjons-personer. Den ble etablert i 1738 på skjæringspunktet mellom Red og Assiniboine elvene som en handelspost og ble inkorporert som en by i 1873. Den refereres nå til som «Porten til Vesten» og har blitt en stor flerkulturell by med over 100 språk snakket, med engelsk som det vanligste. Den er ikke alles første valg som en turistdestinasjon, men det er fortsatt mye å se og oppleve. Hvis du liker etnisk mat, kan du besøke West End-distriktet og Forks National Historic Site, som er fullpakket med restauranter og butikker, samt mange fritidsaktiviteter.

Niagara Falls, ON

Ikke bare hjem til det mest berømte fossefallet i Nord-Amerika, om ikke i verden, Niagara Falls er en by i sin egen rett, plassert på vestbredden av Niagara River. Den har mange rekreasjonsfasiliteter, inkludert MarineLand Theme Park, en golfbane og Willoughby March Conservation Area. De fleste turister besøker imidlertid byen for Horseshoe, American og Bridal Veil Falls, som kombinerer for å forme de historiske Niagara Falls.

Toronto, ON

På breddene av Lake Ontario, og med grense til nordenden av staten New York, Toronto er den største byen i Canada og hovedstaden i Ontario, og med over 140 språk snakket. Toronto er en av de mest mangfoldige, flerkulturelle byene i verden. Det 90 meter høye CN Tower, ett av de største i verden, er et ikonisk landemerke som dominerer horisonten. Hvis du liker sport, er den hjem til Vancouver Maple Leafs-ishockeyteam. Hvis du ønsker å gå på handletur, er Eaton Center det største kjøpesenteret i byen. Med sin blanding av etniske og fast food-steder, vil du ikke gå sulten der. Det er mange steder å besøke, som Casa Loma, et slott fra tidlig 1900-tall, og Ripley’s Aquarium of Canada.

Ottawa, ON

Den canadiske hovedstaden, Ottawa, er mye mindre enn Montreal og Toronto, men det er det som gir den sjarmen. Til tross for størrelsen, kan Ottawa skryte av å ha noe av den fineste arkitekturen i Canada, slik som parlamentsbygningene, Naturhistorisk museum og det mer moderne Nasjonalgalleriet. Hvis du liker vannsport, er Rideau Canal populær hos båtfolk, og om vinteren blir den til en skøytebane. Ottawa River tilbyr også en mulighet for rafting.

Montreal, QC

Med mer enn halvparten av befolkningen fransktalende som sitt morsmål, er det enkelt å glemme at du er i én av de eldste urbane bosettingene i Nord-Amerika. Montreal har en ekte europeisk følelse ved seg, med de gamle brosteinsgatene og 1600-talls bygningene, men den er også en moderne, kosmopolitisk by med et levende natteliv. Det er et metrosystem som kobler sammen alle distriktene, og en «undergrunnsby», en samling av kontorer, hoteller og boliger sammenkoblet av en serie med tunneler.

Quebec City, QC

i provinsen, og også den eldste byen, Quebec City daterer tilbake til 1400-tallet og den befestede byen Old Quebec, med sine brosteinsgater og 1600-talls bygninger, er den et sted å vurdere å besøke. Château Frontenac Hotel fra 1800-tallet stor stolt over nordbredden av St Lawrence River, og Citadelle, den største britiske festningen i Nord-Amerika, er nå et aktivt fort og museum. Denne fransktalende byen kan skryte av den flotteste landsbygden i hele Canada, med Jacques-Cartier National Park plassert nord for byen.

Halifax, NS

Nova Scotias provinshovedstad, Halifax, ligger på den østlige kystlinjen av provinsen, med utsikt over det enorme Atlanterhavet. Plasseringen gjorde byen til første innreisepunkt for immigranter på midten av 1700-tallet, noe som hjalp med å etablere den som en by i 1842. Strandpromenaden er dekket av butikker og restauranter sentrert rundt havnen, med det berømte Seaport Farmers Market som selger ferskfangede varer. Mens du er der må du besøke Citatel National Historic Site, den stjerneformede festningen som ser utover havnen.

St. John’s, NL

Nord-Amerikas mest østlige punkt, St John’s er hovedstaden i Newfoundland og Labrador-provinsen. Den er den eldste byen i Nord-Amerika, og daterer tilbake til 1400-tallet, og herfra kan du se diverse arter av hvaler, inkludert knølhval og vågehval. Steder å besøke inkluderer den historiske fiskelandsbyen Quidi Vidi, der du kan prøve den lokale sjømaten, og de fargerike husene langs «Jellybean Row».

Konklusjon

Canada tilbyr forretnings- og turismereisende et utvalg av alternativer når det kommer til å oppleve canadisk kultur, historie, underholdning og mat. Denne artikkelen tok for seg et antall byer besøkende kan utforske neste gang de planlegger en tur til Canada. Før du bestiller reiseruten din, sørg for at du innhenter en canadisk eTA eller et besøkende-visum hvis du ikke er statsborger av Canada eller USA.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA