Avvisninger og kanselleringer av eTA

Publisert: Oct 28, 2019 | Tags: Canada eTA Avslag, Canada eTA Avvist, Canada eTA Kvalifisering

Introduksjon

Den kanadiske eTA-en har gjort det enkelt for reisende å innhente reiseautorisasjon til Canada, gjennom et søknadsskjema på nett. Selv om majoriteten av søkere godkjennes for eTA, får en liten prosent av søkere sine søknader avvist eller kansellert, av én eller annen grunn.

Hvorfor ble eTA-søknaden min avvist?

eTA-søknader kan avvises av et utvalg grunner. De fleste vanlige årsakene for avvisning er når søkere gjør en feil ved å oppgi ukorrekt eller unøyaktig informasjon, eller ikke svarer IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) på oppfølging om ytterligere dokumentasjon. Uavhengig av grunnen, bør søkere ikke forsøke å reise til Canada, da de vil bli nektet ombordstigning på flyvningen sin.

Kan jeg søke om en eTA på nytt hvis jeg still vil reise til Canada, men den forrige søknaden min ble avvist?

Ulikt det amerikanske ESTA-programmet, som ikke tillater søkere med kriminell bakgrunn å anke eller søke på nytt med en sjanse for å få en godkjenning, gir det kanadiske eTA-systemet disse søkerne sjansen til å søke på nytt så snart de har korrigert problemer som resulterte i at den tidligere eTA-søknaden ble avvist. Dette kan være å innhente den riktige dokumentasjonen for den andre søknaden, eller vise bevis for at en ventende dom ble droppet av domstolen. Siden hver eTA-søknad avgjøres på sak til sak-basis, vil den tidligere eTA-søknadshistorien antageligvis ikke påvirke fremtidige avgjørelser. Det som vil assistere behandlingsteamets avgjørelse, vil være positive endringer i dine personlige omstendigheter, slik som å få fulltidsansettelse, ikke ha ytterligere forbrytelser på rullebladet ditt, eller en ren politirapport.

Kan jeg anke eTA-avvisningen?

Det eneste alternativet for å anke en eTA, vil være å stille en forespørsel til den kanadiske føderale domstolen om å gå gjennom saken din. Prosessen med å starte en anke begynner med å ansette en kanadisk immigrasjonsadvokat, som vil dokumentere hele sakshistorien din fra tidspunktet du sendte inn eTA-søknaden, detaljene du sendte inn, i tillegg til eventuell kommunikasjon mellom deg og IRCC. Immigrasjonsadvokaten vil deretter søke om en juridisk gjennomgang på dine vegne, ved å bruke bevisene. Målet vil være å oppheve eTA-avvisningen, slik at du blir gitt tillatelse til å reise på en eTA.

ETA-en min er kansellert, hvorfor skjer dette, og hva kan jeg gjøre?

Vanligvis når en eTA blir kansellert, vil du få beskjed via e-post. I disse omstendighetene er det sannsynlig at IRCC har mottatt en oppdatering på din reisende-profil og ansett at du vil være en immigrasjons- eller sikkerhetsrisiko. Disse oppdateringene skjer på times- eller daglig basis, og støtter seg på informasjon fra andre land eller andre organisasjoner som har avtaler om deling av opplysninger med Canada. Hvis din kanadiske eTA har blitt kansellert, bør du forstå grunnene og forsøke å korrigere dem, før du sender inn en ny eTA-søknad. Du bør heller ikke forsøke å gå om bord i fly til eller i transitt til Canada, da du vil bli nektet ombordstigning uten å ha en godkjent eTA.

Jeg har en ganske nylig kriminell historie, hvis eTA-søknaden min blir avvist, er det et annet alternativ?

Nylig kriminell historie kan hindre sjansene dine i å få godkjent en eTA, men du vil ha muligheten til å beskrive situasjonen som led til den nylige kriminelle hendelsen eller dommen på eTA-søknaden din. Du kan også oppgi grunner for hvorfor du ikke lenger vil være en sikkerhets- eller immigrasjonsrisiko gjennom tiltak du har foretatt for å avhjelpe omstendighetene rundt din kriminelle oppførsel, eller, livs- og personlig utviklingserfaringene du har fått siden dommen.

Konklusjon

Avvisninger og kanselleringer av en kanadisk eTA har potensialet til å forstyrre reiseplaner når du besøker Canada. Heldigvis, i det tilfellet en eTA er avvist eller kansellert, tillater IRCC søkere å søke på nytt om innreise til Canada via eTA-en, hvis søkere kan gi bevis for at det har vært en endring i omstendigheter som støtter søkerens påstand om at de ikke lenger vil være en vesentlig sikkerhets- eller immigrasjonsrisiko.