Å reise til Canada når du er gravid

Publisert: Sep 21, 2021 | Tags: Canada oppføringskrav, Reiser mens jeg er gravid

Å reise mens du er gravid kan være vanskelig på grunn av risikoene og utfordringene som er involvert, men du kan gjøre det tryggere gjennom grundig forberedelse. Én av grunnen til at gravide kvinner er redde for å reise, er utbredelsen av visse infeksjoner og risikoen for å utvikle alvorlige komplikasjoner som kan påvirke fødselen. Du kan lære mer om eventuelle mulige risikoer ved å diskutere reiseplanene dine med en helseprofesjonell på et sykehus eller en reiseklinikk seks måneder for avreisedatoen din.

Planlegging av reisen din

Du har en lavere risiko hvis du reiser mellom 18. og 24. uke av graviditeten, fordi de fleste av obstetrikk-nødstilfellene er vanlige i det første og tredje trimestrene. Helseprofesjonelle kan hjelpe deg med å ta de riktige avgjørelse om reise, hvis du deler noen av reisedetaljene med dem. Informasjonen du bør oppgi inkluderer grunnen for reisen, lengden på reisen, destinasjonene i reisen din, de planlagte aktivitetene, eventuelle underliggende medisinske tilstander eller graviditetskomplikasjoner og tilgjengeligheten av medisinsk omsorg i destinasjonslandet.

Sørg for at du har riktig helseforsikringsdekning for reise hvis du må reise når du er gravid. Ta en nærmere titt på forsikringspolisen din og hva den dekker, fordi de fleste av forsikringspolisene unngår å dekke graviditetsrelaterte tilstander og andre eksepsjonelle tilfeller som sykehuspleie for premature babyer.

Vaksiner

Kvinner bør også være forsiktige med vaksinene de tar under graviditeten. De bør unngå levende vaksiner som meslinger, kusma og røde hunder, men inaktive vaksiner som hepatitt B er trygge å bruke. Sørg for at du innhenter råd fra ditt helsepersonell før du får en vaksine mens du er gravid. Helsepersonellet vil hjelpe deg med å ta en informert avgjørelse ved å evaluere faktorer som helsestatusen din, lengden på reisen din, destinasjonslandet og risikoen for å bli smittet av sykdommen.

Transportrisiko

Et setebelte kan forårsake helsekomplikasjoner hvis det ikke brukes riktig. Sørg for at du forsiktig plasserer stroppene over og under magen din hvis du bruker en diagonal skulderstropp med et magebelte. Den tryggeste måten å bruke et magebelte på hvis det er det eneste alternativet, er å feste det rundt bekkenområdet.

Reise med fly

Reise med fly har ingen risiko for gravide kvinner uten medisinske eller obstetriske komplikasjoner hvis de er innen de 36 ukene av svangerskapet. De fleste flyselskaper vil begrense deg fra å fly eller kan kreve en skriftlig bekreftelse fra legen din hvis du er sent i graviditeten. Unngå skuffelser i siste minutt ved å sjekke begrensningene hos ditt foretrukne flyselskap før du bestiller flyvningen din.

Den mest vanlige risikoen for gravide kvinner under reise er å utvikle blodpropper kjent som dyp venetrombose (DVT). Du kan redusere risikoen for DVT ved å strekke på bena mens du er i settet og ved å regelmessig reise deg og gå rundt. Sørg også for at du har valgt et sete ved midtgangen hvis det er mulig, og ha på deg løse klær og komfortabelt skotøy. Legen din kan til og med gi deg ytterligere anbefalinger, slik som å ha på deg kompresjonsstrømper, for å redusere risikoen din.

Reisesyke

Gravide kvinner som mistenker at de kan oppleve reisesyke under reisen kan bruke noen av medisinene brukt for å behandle oppkast og kvalme under graviditeten. Snakk med legen din for å finne ut mer om bruken av disse medisinene.

Miljømessige og rekreasjonsrisikoer

Rekreasjonsaktivitetene du planlegger å utføre under besøket ditt til Canada bør være et emne for diskusjon med din helseprofesjonelle, da noen av dem ikke anbefales, eller kan trenge ytterligere forhåndsregler.

Stor høyde

Gravide kvinner bør unngå høyder over 3650 meter og 2500 meter for høy-risikograviditeter og kvinner i de siste stadiene av graviditeten. Du bør alltid huske at leger og medisinske anlegg ikke er tilgjengelige på de fleste destinasjoner med stor høyde. Husk å informere legen din dersom du planlegger å besøke en destinasjon i stor høyde under reisen din.

Beskyttelse fra mat- og vannbårne sykdommer

Du bør være forsiktig med hvordan du håndterer mat og bør ikke ignorerer forhåndsregler for sikker mat og vann når du er gravid. De fleste av de mat- og vannbårne sykdommene kan være mer alvorlige forgravide kvinner og kan forlenge risikoen til det ufødte barnet. Noen av disse sykdommene inkluderer hepatitt E, toksoplasmose og listeriose.

Husk å vaske hendene dine regelmessig når du håndterer mat og når du spiser, samt de andre håndvaskhygienepraksisene som å vaske hendene etter å ha vært på do, etter å ha hatt kontakt med dyr og syke mennesker, etter å ha skiftet bleier og mange flere.

Det er også viktig å koke eller desinfisere drikkevann hvis det ikke er i en kommersielt forseglet flaske. Unngå utvidet bruk av vannrensere med jod, fordi disse kan føre til skjoldbruskkjertelproblemer for det ufødte barnet og nyfødte. Du bør også unngå rå/underkokt kjøtt og fisk (inkludert skalldyr) samt upasteuriserte meieriprodukter.

Beskyttelse fra sykdommer fra insekter og dyr

Beskytt deg selv fra insektrelaterte sykdommer ved å redusere sjansene for å få insektbitt gjennom bruken av myggnetting, beskyttende klær og insektsspray. Du bør også unngå å komme i kontakt med dyr som hunder, fugler, aper, flaggermus, gnagere og slanger.

Ha med deg et reisemedisinskrin

Du kan pakke ytterligere gjenstander som hemorroidekrem, soppinfeksjonsmedisiner og prenatalvitaminer for å supplere gjenstandene listet opp i reisemedisinskrinet ditt. Dine helseprofesjonelle vil gi deg ytterligere råd om tingene du kan trenge i henhold til dine helsebehov.

Overvåk helsen din

Søk umiddelbar medisinsk hjelp hvis du opplever noen av følgende symptomer under reise: vaginal blødning, dehydrering, vedvarende diaré eller oppkast, magesmerter eller kramper. Andre komplikasjoner å se opp for er veer, utsondring av vev eller klumper, overdreven hevelse eller smerte i bena, alvorlig hodepine eller synsproblemer, og hvis vannet ditt går. Sørg for at du går til en helseprofesjonell og informerer dem om din nylige reise hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomene etter at du har kommet tilbake til hjemlandet ditt.

Konklusjon

Å reise mens du er gravid kan være trygt dersom du gjør deg kjent med potensielle risikoer. Hvis du tar nødvendige forhåndsregler ved hjelp av legen din, ansatte i flyselskapet og reisefølge, bør du kunne redusere sannsynligheten for å oppleve problemer under din reise til Canada.

Få riktig reiseautorisasjon for Canada

Hvis du har pass fra et land som er berettiget for kanadisk eTA, som Storbritannia, Irland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Danmark, sverige, Norge eller mange andre eTA-berettigede land, må du få godkjent eTA før turisme-, forretnings- eller medisinske besøk til Canada. Begynn på søknaden, eller gå til eTA-kravene for å lære mer om Canadas eTA

Søk om kanadisk eTA